Kevin Schijven Kevin Schijven
12/02/2021 16:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2021 16:38

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) wellicht al binnenkort via PayPal verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) wellicht al binnenkort via PayPal verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

PayPal gaat wellicht in de komende maanden nog zijn cryptocurrency diensten uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk. Gisteren was in het aankondigingenkanaal van Crypto Insiders op Telegram al de volgende tweet te vinden:


Het nieuws is op het moment van schrijven echter nog niet bevestigd door PayPal. Naast de uitbreiding van de dienst naar het VK, gaat de betalingsgigant wellicht binnenkort ook crypto toevoegen aan de Venmo app van PayPal.
Deze plannen kwamen al vorig jaar naar buiten toen PayPal voor het eerst aankondigde zijn crypto-diensten in de VS te lanceren. Het bedrijf kondigde destijds aan dat de Venmo app en andere landen dan de VS in 2021 aan de beurt zullen zijn. De bovenstaande geruchten doen vermoeden dat dit wellicht binnenkort zal zijn.
Via PayPal kunnen klanten sinds 2020 bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) kopen. Het nieuws zorgde voor een sterke stijging van de bitcoin koers in oktober 2021 die de komende maanden bleef doorzetten.
Er is wel een belangrijk verschil tussen het kopen van crypto bij PayPal en bijvoorbeeld bij een cryptocurrency-exchange. Je kunt de crypto vooralsnog niet van je PayPal account afhalen, noch crypto erop storten vanaf een ander account. In die zin bezit je dus niet echt de crypto die je via PayPal koopt.
PayPal CEO Dan Shulman zei kort voor de jaarwisseling dat “nu het moment voor crypto is aangebroken” en dat hij “bullish is over alle digitale valuta.” Het aankondigingenkanaal is besloten voor members van Crypto Insiders. Neem ook een kijkje; de eerste 30 dagen zijn gratis!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie