Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) gisteren minder volatiel dan aandelen, stelt MicroStrategy CEO; community reageert

Bitcoin (BTC) gisteren minder volatiel dan aandelen, stelt MicroStrategy CEO; community reageert

Veel investeerders noemen als argument tegen bitcoin (BTC) de hoge mate van volatiliteit. De koers maakt soms enorme sprongen, maar daalt ook vaak net zo hard weer terug. De CEO van Microstrategy Michael Saylor stelt echter dat de bitcoin koers gisteren juist minder volatiel was dan de traditionele activaklassen.

“Vandaag [gisteren] was #BTC minder volatiel dan NASDAQ, S&P 500, Dow Jones, Russell 2000, 10 & 30 Year Treasuries, Goud, Zilver, Apple, Amazon, Microsoft en Facebook. #Bitcoin-voorstanders moeten stoppen met het aanbieden van hun excuses voor volatiliteit.”

- Advertentie -

Terwijl dit natuurlijk goed klinkt, is het wellicht een beetje kort door de bocht van Saylor. Zijn bedrijf kocht onlangs voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin. Deze bitcoin staat ten opzichte van de dollar nu ruim $164 miljoen dollar in de plus. Kortom, Microstrategy profiteert flink van zijn keuze om in bitcoin te stappen.

De grote vraag is echter of Microstrategy net zo positief blijft over bitcoin zodra het de eerste echte bitcoin dip meemaakt. Het is namelijk niet ongewoon dat de koers met 30% in waarde daalt door een correctie. Gezien de oververhitting van de markt na de recente rally wordt een correctie steeds aannemelijker. In een dergelijke situatie zal het interessant zijn om te zien of het bedrijf meer bijkoopt of uit paniek uitstapt.

Op zijn tweet wordt dan ook veelal gekscherend gereageerd. “Je bent hier nog niet lang genoeg, vriend,” stelt een Twitteraar:

“Je bent hier nog niet lang genoeg, vriend. Die roltrap naar beneden wordt al vele jaren door ons gevoeld, dus we zullen zien wie hier blijft als die gigantische rode candle verschijnt.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.311,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.063,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.100,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.124,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.155,80 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...