Timo Bult Timo Bult
10/11/2020 12:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2020 12:16

Bitcoin (BTC) gisteren minder volatiel dan aandelen, stelt MicroStrategy CEO; community reageert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) gisteren minder volatiel dan aandelen, stelt MicroStrategy CEO; community reageert

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Veel investeerders noemen als argument tegen bitcoin (BTC) de hoge mate van volatiliteit. De koers maakt soms enorme sprongen, maar daalt ook vaak net zo hard weer terug. De CEO van Microstrategy Michael Saylor stelt echter dat de bitcoin koers gisteren juist minder volatiel was dan de traditionele activaklassen.

“Vandaag [gisteren] was #BTC minder volatiel dan NASDAQ, S&P 500, Dow Jones, Russell 2000, 10 & 30 Year Treasuries, Goud, Zilver, Apple, Amazon, Microsoft en Facebook. #Bitcoin-voorstanders moeten stoppen met het aanbieden van hun excuses voor volatiliteit.”


Terwijl dit natuurlijk goed klinkt, is het wellicht een beetje kort door de bocht van Saylor. Zijn bedrijf kocht onlangs voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin. Deze bitcoin staat ten opzichte van de dollar nu ruim $164 miljoen dollar in de plus. Kortom, Microstrategy profiteert flink van zijn keuze om in bitcoin te stappen.
De grote vraag is echter of Microstrategy net zo positief blijft over bitcoin zodra het de eerste echte bitcoin dip meemaakt. Het is namelijk niet ongewoon dat de koers met 30% in waarde daalt door een correctie. Gezien de oververhitting van de markt na de recente rally wordt een correctie steeds aannemelijker. In een dergelijke situatie zal het interessant zijn om te zien of het bedrijf meer bijkoopt of uit paniek uitstapt.
Op zijn tweet wordt dan ook veelal gekscherend gereageerd. “Je bent hier nog niet lang genoeg, vriend,” stelt een Twitteraar:

“Je bent hier nog niet lang genoeg, vriend. Die roltrap naar beneden wordt al vele jaren door ons gevoeld, dus we zullen zien wie hier blijft als die gigantische rode candle verschijnt.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie