Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) hodlers vs. traders: Welk kamp is op dit moment het grootst?

Uit een onlangs gepubliceerd rapport van data-analysebedrijf Grayscale blijkt dat bitcoin (BTC) hodlers terrein aan het winnen zijn ten opzichte van speculanten. Dit zou een bullish teken kunnen zijn, Grayscale zelf vergelijkt de ontwikkeling bijvoorbeeld met de situatie in 2016, voor de grote bullrun van bitcoin.

Over het algemeen zijn er twee groepen investeerders die met bitcoin handelen. Dit zijn hodlers, beleggers die hun bitcoin zo lang mogelijk vasthouden ook al schommelt de bitcoin koers hard, en speculanten. Deze laatste groep zijn traders die actief kopen en verkopen op exchanges om zo op den duur rendement te genereren.

- Advertentie -

Volgens Grayscale is het aantal speculanten sinds 2018 sterk afgenomen. In zijn rapport definieert het bedrijf een hodler als iemand die zijn of haar bitcoin langer dan een tot drie jaar vasthoudt, speculanten zijn beleggers die hun bitcoin de afgelopen 90 dagen hebben verplaatst.

Het aantal hodlers neemt juist sinds 2018 sterk toe. Eind 2019 waren er al meer hodlers dan speculanten, maar dat verschil is het afgelopen jaar alleen nog maar groter geworden met meer en meer beleggers die hun bitcoin voor een lange periode in hun wallet vasthouden. De auteur van het rapport, Phil Bonello, stelt: “Merk op hoe de structuur overeenkomt met die van begin 2016.”

Ook het aantal bitcoins dat langer dan een jaar wordt vastgehouden is positief. Dit gegeven brak zelfs een record, zo wordt in het rapport geschreven:

“Deze maatstaf duidt op een sterke overtuiging in Bitcoin door zijn huidige investeerdersbasis. Hoewel dit een maatstaf aan de aanbodzijde is, toont het ook de vraag aan naar de use-case van Bitcoin als een opslag van waarde […] Het lijkt erop dat beleggers geïnteresseerd zijn in Bitcoin ondanks de volatiliteit ervan.”

Wat ben jij, een hodler of een trader? Discussieer mee in ons gratis Telegram-kanaal!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.114,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.909,70 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.964,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€10.970,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.114,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.909,70 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.964,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€10.970,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...