Timo Bult Timo Bult
17/09/2020 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2020 17:22

Bitcoin (BTC) hodlers vs. traders: Welk kamp is op dit moment het grootst?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) hodlers vs. traders Welk kamp is op dit moment het grootst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Uit een onlangs gepubliceerd rapport van data-analysebedrijf Grayscale blijkt dat bitcoin (BTC) hodlers terrein aan het winnen zijn ten opzichte van speculanten. Dit zou een bullish teken kunnen zijn, Grayscale zelf vergelijkt de ontwikkeling bijvoorbeeld met de situatie in 2016, voor de grote bullrun van bitcoin.
Over het algemeen zijn er twee groepen investeerders die met bitcoin handelen. Dit zijn hodlers, beleggers die hun bitcoin zo lang mogelijk vasthouden ook al schommelt de bitcoin koers hard, en speculanten. Deze laatste groep zijn traders die actief kopen en verkopen op exchanges om zo op den duur rendement te genereren.
Volgens Grayscale is het aantal speculanten sinds 2018 sterk afgenomen. In zijn rapport definieert het bedrijf een hodler als iemand die zijn of haar bitcoin langer dan een tot drie jaar vasthoudt, speculanten zijn beleggers die hun bitcoin de afgelopen 90 dagen hebben verplaatst.
Het aantal hodlers neemt juist sinds 2018 sterk toe. Eind 2019 waren er al meer hodlers dan speculanten, maar dat verschil is het afgelopen jaar alleen nog maar groter geworden met meer en meer beleggers die hun bitcoin voor een lange periode in hun wallet vasthouden. De auteur van het rapport, Phil Bonello, stelt: “Merk op hoe de structuur overeenkomt met die van begin 2016.”
Ook het aantal bitcoins dat langer dan een jaar wordt vastgehouden is positief. Dit gegeven brak zelfs een record, zo wordt in het rapport geschreven:

“Deze maatstaf duidt op een sterke overtuiging in Bitcoin door zijn huidige investeerdersbasis. Hoewel dit een maatstaf aan de aanbodzijde is, toont het ook de vraag aan naar de use-case van Bitcoin als een opslag van waarde […] Het lijkt erop dat beleggers geïnteresseerd zijn in Bitcoin ondanks de volatiliteit ervan.”

Wat ben jij, een hodler of een trader? Discussieer mee in ons gratis Telegram-kanaal!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie