Timo Bult Timo Bult
08/02/2021 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2021 16:44

Bitcoin (BTC) in de Tesla: Koers versnelt naar nieuw prijsrecord!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) in de Tesla: Koers versnelt naar nieuw prijsrecord!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft vandaag weer een schop onder de kont gekregen van ome Elon Musk. Het bedrijf waarvan hij de CEO is, maakte vandaag namelijk bekend dat het bitcoin heeft gekocht én van plan is om bitcoin te gaan accepteren als betaalmethode voor nieuwe Tesla’s! Dit bijzonder goede nieuws ging natuurlijk gepaard met een enorme stijging.

Bitcoin (BTC) vertrekt omhoog, waar ligt de top?

Het nieuws, waarover je hier kan lezen, zorgde voor een stijging van maar liefst 15% in ongeveer een halfuur tijd. Dit zorgde direct voor een nieuwe all-time high (ATH) op cryptocurrency exchange Coinbase van $44.900. Dit zorgde natuurlijk ook voor een ATH aan activiteiten op ons gratis Telegram-kanaal!
Sindsdien is bitcoin weer iets in waarde teruggezakt, maar vooralsnog houdt bitcoin stand boven de $43.000. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $43.680 op Coinbase. De eerstvolgende weerstandszones komen hiermee op de ronde bedragen te liggen, zoals de $45.000. Hier vond bitcoin dus vanmiddag al meteen weerstand nadat de ATH werd bereikt.
Je zal vast gemerkt hebben dat de activiteiten rondom bitcoin opeens zeer snel toenamen. De grote exchanges kregen namelijk te maken met technische problemen als gevolg van al het internetverkeer. Intussen lijken de grootste problemen voorbij te zijn, hier en daar kunnen exchanges natuurlijk nog steeds problemen ondervinden.
Het nieuws dat Tesla bitcoin heeft gekocht en nog meer plannen met de crypto heeft, is zeer bullish voor de toekomst van de moeder der cryptocurrency. De Bitcoin revolutie lijkt nu toch echter te versnellen!

Altcoins reageren over het algemeen positief

De hele markt profiteert van het goede nieuws. Alle cryptocurrencies bij elkaar waren 24 uur geleden nog $1,1 biljoen waard. Op het moment van schrijven is dat $1,3 biljoen. Er is dus ongeveer $200 miljard bijgekomen!
Ethereum (ETH) stijgt 12% in waarde en is $1.721 waard. Cardano (ADA) kan tevens stijgen en behoudt zo de plek van tweede grootste altcoin op de markt. De grootste stijger is op dit moment nog steeds dogecoin (DOGE). De altcoin werd afgelopen nacht nog benoemd door Musk in een tweet, waarschijnlijk als voorproefje voor wat er vandaag stond te gebeuren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie