Timo Bult Timo Bult
01/09/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2021 11:04

Bitcoin (BTC) in El Salvador: Fonds van $150 miljoen goedgekeurd, 4 miljoen gebruikers verwacht

Nieuws
Bitcoin (BTC) in El Salvador Fonds van $150 miljoen goedgekeurd, 4 miljoen gebruikers verwacht

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

September is aangebroken en dus zijn we nog slechts een week verwijderd van het moment dat El Salvador bitcoin (BTC) officieel als wettig betaalmiddel gaat accepteren. Het land treft allerlei voorbereidingen. Zo keurde de overheid onlangs een trustfonds goed van $150 miljoen dat het bitcoin-plan moet gaan ondersteunen.

De $150 miljoen wordt uit een lening van $500 miljoen gehaald die het land van de Central American Bank for Economic Integration (CABEI) heeft geleend. Dit geld was oorspronkelijk bedoeld om kleine en middelgrote bedrijven te helpen maar wordt nu grotendeels besteed aan het bitcoin-plan.

Zo wordt dus $150 miljoen vrijgemaakt om de transacties tussen bitcoin en de US Dollar, de fiat-valuta van het land, te bekostigen. $53,3 miljoen gaat naar de uitvoering van het hele plan, waaronder middels de 200 bitcoin geldautomaten die in het land zijn geïnstalleerd. $30 miljoen gaat daarnaast naar de nationale bitcoin wallet, Chivo genaamd. Hierin kunnen burgers zowel bitcoin als de dollar bewaren.

Bitcoin is natuurlijk voor veel mensen nieuw en dus focust het land zich vooral op het uitleggen van de technologie en de wallet aan burgers. Ook ontvangen alle burgers $30 in bitcoin in hun Chivo wallet. De minister van Economische Zaken, María Luisa Hayém Brevé zei over de uitvoering van het plan:

“We hebben verschillende teams in het gebied om de bevolking te laten zien hoe ze de Chivo Wallet moeten gebruiken. We hebben een gebruiksvriendelijke applicatie ontwikkeld zodat alle Salvadoranen deze cryptocurrency kunnen leren gebruiken”

Het land zou nu zo’n 50.000 bitcoin-gebruikers hebben. Dat zou na de invoering van de wet op kunnen lopen tot 4 miljoen. El Salvador heeft 6,5 miljoen inwoners. Niet iedereen is blij met de wet, zo bleek uit eerdere berichtgeving.

Honderden burgers gingen de afgelopen dagen de straat op om te protesteren tegen de wet. Daarbij is vooral de volatiliteit van de cryptocurrency reden tot zorgen. Toch lijkt de wet er toch echt te gaan komen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie