Rico Engelbarts
11/06/2020 06:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2020 06:12

Bitcoin (BTC) investeerder die met geleend geld investeerde 3 jaar de cel in door enorme schuld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) investeerder die met geleend geld investeerde 3 jaar de cel in door enorme schuld

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een voormalig steward en werknemer van Etihad Airlines krijgt naar verluidt een celstraf van drie jaar voor het niet nakomen van zijn betalingsafspraken. Hij heeft ten tijde van de all time high van bitcoin (BTC) in 2017, $100.000 geleend om in crypto te investeren.
De 34-jarige man, die zelf niet uit de Arabische Emiraten afkomstig is, plaatste een foto op de bitcoin subreddit waarin hij zijn betalingsschema liet zien. Hij vertelde daarbij dat hij voorheen de kosten kon dekken met zijn salaris, maar inmiddels is hij door hoge schulden gescheiden van zijn vrouw en heeft hij een strenge betalingsregeling afgesloten.
Hij verloor onlangs ook zijn baan door de coronacrisis en kan niet langer betalen voor alle kosten. Zijn maandlasten waren ongeveer $2.230. Door de betalingsachterstand die hij opgelopen heeft is het verschuldigde bedrag gestegen naar 393.296,80 Dirham, omgerekend zo’n $127.000.
Het verhaal van de man die bekend is op Reddit onder de naam Crypthomie ging destijds viral toen hij een foto plaatste van zijn lening en daarna vertelde in welke coins hij investeerde. Hij heeft op 18 december, 2017 een lening afgesloten, dezelfde dag dat bitcoin zijn all time high van $20.000 bereikte. Dat geld investeerde hij in neo (NEO), stellar (XLM), litecoin (LTC), ethereum (ETH) en nog wat coins die meer dan 95% van hun waarde hebben verloren.
Hij gaf zelf aan dat hij deze investering deed zonder er goed bij na te denken. Hij had destijds geen verantwoordelijkheden zoals rekeningen of kosten voor kinderen. Hij was daarom sneller geneigd om grotere risico’s te nemen.
In de Arabische Emiraten wordt het hebben van een schuld strafrechtelijk veroordeeld in plaats van civiel. Als iemand in dat land niet kan voldoen aan een betaling dan kan je daar drie jaar celstraf voor krijgen.
“We moeten over een paar maanden naar de gevangenis.” Hij doelde hierbij op hem en zijn partner die ook diep in de schulden zit en daarvoor ook opgesloten wordt. Het ergste vindt hij dat ze niet kunnen communiceren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie