Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) is geen oplossing voor mensen zonder bankrekening zegt Mastercard CEO,...

Bitcoin (BTC) is geen oplossing voor mensen zonder bankrekening zegt Mastercard CEO, maar waarom niet?

- Advertentie -

Bitcoin (BTC) is geen oplossing voor mensen zonder bankrekening. De koers van bitcoin is te volatiel om te fungeren als een inclusief betaalmiddel. Dat zegt de CEO van Mastercard, Ajay Banga, tijdens een conferentie van Fortune, meldt het zakenblad op 28 oktober.

Naast de hoge mate van volatiliteit, zegt Banga dat ook een gebrek aan transparantie een probleem is met bitcoin.

Ik geloof niet in de volatiliteit of, wat dat betreft, de afwezigheid van transparantie over wie de persoon is die betrokken is bij die valuta. Daarom geloven we in central bank digital currencies (CBDC).

Banga geeft vervolgens een vreemde vergelijking met Cola flessen om uit te leggen waarom de volatiliteit van bitcoin niet tot financiële inclusie voor de zogenaamde unbanked zal leiden:

Kun je je voorstellen dat iemand die financieel uitgesloten is op een manier gaat handelen om inbegrepen te worden via een valuta die het equivalent van twee Coca-Cola-flesjes vandaag is maar morgen 21 zou kunnen kosten? Dat is geen manier om ze inbegrepen te krijgen. Dat is een manier om ze bang maken voor het financiële systeem.

Dat de Mastercard CEO positief is over CBDC’s komt niet als een verrassing. Het betalingsbedrijf kondigde vorige maand nog aan dat het centrale banken gaat helpen omtrent CBDC’s. Ook geeft Banga zelf het volgende toe:

Tegenwoordig zijn we [Mastercard] een van de grootste patenthouders op het gebied van central bank digital currencies.

CBDC’s zijn zogeheten stablecoins, cryptocurrencies waarvan de prijs gekoppeld is aan een andere valuta of asset. In het geval van CBDC’s zal dat de nationale valuta van een land zijn. Onlangs werden de Bahama’s het eerste land ter wereld die een CBDC hebben uitgebracht.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.548,30 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.570,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.600,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.633,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.826,60 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...