Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Mastercard gaat centrale banken helpen met nationale cryptocurrencies, dit is hoe

Mastercard, een internationale betalingsprovider kondigde recentelijk aan dat ze onlangs besloten hebben een testomgevingen te faciliteren waarmee centrale banken over de hele wereld hun Central Bank Digital Currencies (CBDCs) kunnen testen.

Mastercard hoopt met de testomgeving in kaart te brengen hoe de CBDC ingezet kunnen worden en of ze relevant zijn voor de banken. Op het platform wordt het mogelijk om de uitgifte en distributie te testen tussen banken, financiële dienstverleners en consumenten.

- Advertentie -

De bedoeling van de test is volgens de aankondiging om te achterhalen of een CBDC iets is wat bij een bepaalde bank past. En of dit toepasbaar is op lokale of regionale schaal. Het online platform kan namelijk aangepast worden naar behoefte van de bank. Ook de samenwerking tussen de infrastructuur van de bank en het huidige betaalnetwerk kan worden getest.

Naast het onderzoeken van use cases wordt in het project ook aandacht geschonken aan het demonstreren van dagelijks gebruik. En welke manieren haalbaar zijn voor de huidige markt.

De uitvoerend vicepresident van Mastercard, Raj Dhamodharan, zei dat centrale banken steeds meer op zoek zijn naar mogelijkheden om digitale currencies te gebruiken en in te zetten voor verschillende doeleinden. Zo wordt er gekeken naar het moderniseren van betaalsystemen en het bevorderen van financiële inclusie.

Onlangs verscheen er een nieuws artikel waarin aangekaart werd dat VISA ook bezig is met een platform om bezig te gaan met cryptocurrencies en blockchain.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.174,52 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.174,52 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...