Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

‘Bitcoin (BTC) is ponzifraude,’ stelt Ryanair CEO nadat hij onderdeel werd van grootschalige fraude

De CEO van de Europese budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair, Michael O’Leary, vertelde onlangs aan The Sunday Times dat hij nooit “één cent” in Bitcoin (BTC) zou investeren en vergeleek het met een Ponzi-scheme.

“Ik heb nooit en zal nooit één cent in bitcoin investeren, wat naar mijn mening gelijk staat aan een Ponzi-scheme.”

Volgens de Ierse miljardair zou iedereen die een beetje een gezond verstand heeft, de keuze moeten maken om bitcoins als een plaag te vermijden.

- Advertentie -

O’Leary leverde deze heftig kritiek op Bitcoin nadat hij onbedoeld werd betrokken in het promoten van een cryptocurrency-zwendel genaamd Bitcoin Lifestyle, waardoor hij zich kan toevoegen aan de lijst met nep-referenties van beroemdheden.

De zwendel was deze keer in de vorm van een nepinterview met presentator van “The Late Late Show”, Ryan Turbidy, waarin O’Leary kijkers aanmoedigt om hun geld te investeren in de zwendel. Dit nepinterview werd vervolgens gepromoot op tal van drukbezochte websites om potentiële investeerders te lokken. Het bericht was als volgt:

“Ryan Tubridy, presentator van de Late Late Show, bleef met ongeloof achter toen Michael zijn telefoon tevoorschijn haalde en kijkers liet zien hoeveel geld hij verdient met dit nieuwe geld-verdienprogramma, waar iedereen in Ierland over spreekt.”

Vervolgens gebruikte de fraudeurs de naam van een niet-bestaande Ierse bank die naar verluidt doodsbang was voor O’Leary’s investeringen die hem dagelijks “een meevaller van geld” opleveren.

Om Bitcoin te vergelijken met de plaag is daarentegen echter wat extreem gezien Bitcoin Lifestyle tenslotte niets te maken heeft met het legitieme digitale goud. Het is een oplichterij in de vorm van Bitcoin Profit en Bitcoin Evolution die wonderbaarlijke software met nep demo’s aanbiedt en gegarandeerd miljoenen opbrengsten belooft.

Ook Nederlandse BN’ers hebben zich helaas mogen toevoegen aan de lijst van beroemdheden met nepadvertenties. Zo was Jort Kelder eerder dit jaar de pineut op Twitter en won John de Mol eind vorig jaar een rechtszaak tegen Facebook omdat het social media platform niks deed tegen de frauduleuze crypto advertenties waarin de BN’er te zien was.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.219,37 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.219,37 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...