Timo Bult Timo Bult
25/04/2021 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2021 07:15

Bitcoin (BTC) kan last gaan hebben van Biden plannen, verwacht investeringslegende Peter Brandt

Nieuws
Bitcoin (BTC) kan last gaan hebben van Biden plannen, verwacht investeringslegende Peter Brandt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het plan van de Amerikaanse president Joe Biden om de vermogenswinstbelasting te verhogen zorgde enkele dagen geleden voor paniek op de markt. Ook de bitcoin (BTC) en altcoin koersen gingen met een behoorlijke correctie naar beneden. De investeringslegende Peter Brandt verwacht dat de plannen van Biden voor de kortere termijn nog wel eens bearish uit kunnen gaan pakken.

Biden wil de vermogenswinstbelasting flink gaan opschroeven. Dit zou in sommige gevallen bijna verdubbeld kunnen gaan worden voor vermogende individuen naar 39,6% tot in sommige gevallen zelfs 43,4%. Op dit moment is dat nog 20%; oneerlijk vindt de regering van Biden.

Peter Brandt, een veteraan in de investeringswereld en bekend Bitcoin supporter, liet zich gisteren uit over het nieuws. In een tweet schreef hij het volgende:

“Vooruit kijkend. Het presidentschap van Biden kan een grote negatieve factor voor Bitcoin worden. Een groot BTC-aanbod zal op de markt verschijnen om de vermogenswinstbelasting voor te zijn die in sommige Amerikaanse staten meer dan 55% zal bedragen.”

https://twitter.com/PeterLBrandt/status/1385961995543867396

Brandt denkt dus dat mocht de belastingverhoging er komen, wat overigens nog niet zeker is, veel investeerders mogelijk nog snel hun bitcoin zullen verkopen om de verhoging voor te zijn. Door het toenemende aanbod op de markt zou de BTC prijs kunnen gaan dalen. Veel van zijn volgers dachten door deze tweet dat Brandt nu bearish verwachtingen heeft voor de lange termijn. Dat is echter niet zo, verduidelijkt Brandt:

“Wauw!!! Deze Tweet was NIET bedoeld om een lange termijn bearish mening over Bitcoin weer te geven (BTC blijft een van mijn grootste investeringen), maar als een negatieve mening over megadollar overheidsprogramma’s. Ik ben Bitcoin-bull Libertarian.”

Brandt laat zich naast over bitcoin ook vaak over altcoins uit. Recentelijk herkende hij een zeer zeldzaam patroon op de ripple (XRP) grafiek. Kort daarna ging XRP inderdaad de lucht in!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie