Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
01/09/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2020 09:44

Bitcoin (BTC) kan profiteren van Buffetts investering in goud en Japan, vooruitzicht dollar lijkt slecht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan profiteren van Buffetts investering in goud en Japan, vooruitzicht dollar lijkt slecht

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Max Keiser raakte de Amerikaanse dollar zo erg verzwakt, dat zelfs miljardair Warren Buffet heeft besloten om te desinvesteren in de Verenigde Staten. Dit zal volgens hem gepaard gaan met nieuwe recordhoogtes voor bitcoin (BTC).
Ondanks dat Keiser vindt dat Buffet er volledig naast zit met zijn investering in goud, geeft hij wel toe in een Tweet dat de miljardair weet wat er aan zit te komen nu safe havens aanzienlijk beter zullen presteren dan fiat.

“USD daalde vandaag nog lager en staat op het punt zijn belangrijkste ondersteuning te verliezen. Bitcoin, Goud en Zilver zullen allemaal op korte termijn een nieuwe ATH bereiken.”

Hij verwees in de tweet naar Buffetts verhuizing naar Japanse activa, waarbij hij een belang van 5% nam in de vijf grootste handelshuizen van het land, dat volgens Reuters een transactie ter waarde van $6 miljard is.
Volgens de publicatie hebben de vijf belangrijkste handelsbedrijven veel joint ventures over de hele wereld en zullen er waarschijnlijk nog meer bij komen. “Ik hoop dat er kansen voor wederzijds voordeel zullen zijn in de toekomst.”
De aankondiging komt enkele dagen nadat de Federal Reserve had bevestigd dat het de inflatie als tijdelijke maatregel boven de 2% zal laten stijgen, iets dat zwaar drukte op de dollar. Tijdens de toespraak was op CNBC ook de bitcoin koers terug te zien, iets wat wellicht effect zal hebben op het aantal investeerders en de adoptie van crypto bewijst.
Na enige volatiliteit begon de USD-valuta-index (DXY) op maandag opnieuw dieptepunten te bereiken, en tikte de index kort het laagste niveau in twee jaar aan. Eind juli, toen deze dieptepunten voor het eerst verschenen, zag bitcoin een prijsstijging naar $12.500.
Eerder gokte Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, dat Buffett BTC zou kopen echter onthulde Buffet dat hij voor goud ging.
Ondanks dat het beter zou zijn als de miljardair in crypto zou investeren, heeft de keuze alsnog een positief effect op de bitcoin-koers. Volgens Keiser zou het er alsnog voor zorgen dat traditionele investeerders overstappen naar het digitale goud, waardoor de prijs verder zal stijgen. Eerder deelde Keiser al dat het hem niets zou verbazen als bitcoin de $100.000 zou bereiken.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie