Bitcoin (BTC) kan profiteren van Buffetts investering in goud en Japan, vooruitzicht dollar lijkt slecht

Volgens Max Keiser raakte de Amerikaanse dollar zo erg verzwakt, dat zelfs miljardair Warren Buffet heeft besloten om te desinvesteren in de Verenigde Staten. Dit zal volgens hem gepaard gaan met nieuwe recordhoogtes voor bitcoin (BTC).

Ondanks dat Keiser vindt dat Buffet er volledig naast zit met zijn investering in goud, geeft hij wel toe in een Tweet dat de miljardair weet wat er aan zit te komen nu safe havens aanzienlijk beter zullen presteren dan fiat.

“USD daalde vandaag nog lager en staat op het punt zijn belangrijkste ondersteuning te verliezen. Bitcoin, Goud en Zilver zullen allemaal op korte termijn een nieuwe ATH bereiken.”

Hij verwees in de tweet naar Buffetts verhuizing naar Japanse activa, waarbij hij een belang van 5% nam in de vijf grootste handelshuizen van het land, dat volgens Reuters een transactie ter waarde van $6 miljard is.

Volgens de publicatie hebben de vijf belangrijkste handelsbedrijven veel joint ventures over de hele wereld en zullen er waarschijnlijk nog meer bij komen. “Ik hoop dat er kansen voor wederzijds voordeel zullen zijn in de toekomst.”

De aankondiging komt enkele dagen nadat de Federal Reserve had bevestigd dat het de inflatie als tijdelijke maatregel boven de 2% zal laten stijgen, iets dat zwaar drukte op de dollar. Tijdens de toespraak was op CNBC ook de bitcoin koers terug te zien, iets wat wellicht effect zal hebben op het aantal investeerders en de adoptie van crypto bewijst.

Na enige volatiliteit begon de USD-valuta-index (DXY) op maandag opnieuw dieptepunten te bereiken, en tikte de index kort het laagste niveau in twee jaar aan. Eind juli, toen deze dieptepunten voor het eerst verschenen, zag bitcoin een prijsstijging naar $12.500.

Eerder gokte Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, dat Buffett BTC zou kopen echter onthulde Buffet dat hij voor goud ging.

Ondanks dat het beter zou zijn als de miljardair in crypto zou investeren, heeft de keuze alsnog een positief effect op de bitcoin-koers. Volgens Keiser zou het er alsnog voor zorgen dat traditionele investeerders overstappen naar het digitale goud, waardoor de prijs verder zal stijgen. Eerder deelde Keiser al dat het hem niets zou verbazen als bitcoin de $100.000 zou bereiken.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.544,20 Kopen
1
Litebit
€26.809,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.821,70 Kopen
3
SATOS
€27.016,10 Kopen
Meer nieuws

‘Bitcoin (BTC) is uniek als opslag van waarde en kan nog veel stijgen,’ aldus Scaramucci

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, liet zich gisteren in een artikel op CNN Business positief uit over bitcoin (BTC). De Wall Street-investeerder en...

Nieuwe aanvraag voor bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) ingediend, ditmaal door Valkyrie

Valkyrie Digital Assets heeft op vrijdag een aanvraag ingediend voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). https://twitter.com/jeffkilburg/status/1353106120131403777 Een...

Digitaal ethereum (ETH) pixel ‘kunstwerk’ verkocht voor bijna een miljoen dollar, snap jij hier iets van?

Een groep investeerders heeft gisterenavond een digitaal pixel kunstwerkje gekocht voor maar liefst 605 ether (ETH) ter waarde van ongeveer $762 duizend: https://twitter.com/cryptopunksbot/status/1353058374816944134 Dat lees je...

“Bitcoin kan het financiële systeem verbeteren,” Amerikaanse minister van Financiën klinkt nu genuanceerder

Janet Yellen wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën. Ze was echter onlangs erg negatief over cryptocurrencies als bitcoin (BTC). Tijdens een hoorzitting...

Bitcoin (BTC) koers stabiel terwijl ethereum (ETH) een mooi herstel inzet

De afgelopen 24 uur waren het weer de altcoins die in waarde konden stijgen, terwijl bitcoin (BTC) relatief gezien achterblijft. Hiermee neemt de bitcoin...

Bodem van bitcoin (BTC) koers correctie bereikt? Deze indicator zegt van wel

Wie de bitcoin (BTC) koers de afgelopen week in de gaten heeft gehouden weet dat BTC op 21 januari flink onderuit ging. De correctie...