Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
28/12/2019 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:24

Bitcoin (BTC) koers eind januari $9.000? Deze analist denkt van wel!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gedurende de feestdagen lijkt de koers van bitcoin (BTC), de moeder aller cryptocurrencies, vast te zitten in de lage $7.000-regio. Ondanks sommigen van mening zijn dat de koers terug de $6.000-regio en wellicht zelfs de $5.000-regio weer zal aantikken is een prominent fondsenmanager ervan overtuigd dat we binnen een paar weken zullen zien dat bitcoin een poging doet richting de $9.000 te klimmen.
De CEO van cryptocurrency- en forexfonds Three Arrows Capital, Su Zhu, liet in een tweet weten behoorlijk bullish te zijn als het aankomt op 2020.
https://twitter.com/zhusu/status/1210797269194166272
Zo berichtte hij op Twitter:

BTC/USDT premiums en prijsactie laten duidelijk signalen  zien van accumulatie en geld dat wordt blootgesteld aan risico.

Het zal me niet verbazen als we 9K+ zien voor eind januari.

Hiermee verwacht Zhu dat de bitcoin-prijs in aanloop naar eind januari zo’n 25% zal klimmen.

‘Halving maakt vraag naar bitcoin vijf keer hoger dan het aanbod’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Meer bullish signalen

Niet alleen de door Zhu benoemde premiums en prijsactie zijn bullish indicatoren die analisten bespeuren.
Zo ziet vooraanstaand analist FlibFlib ook dat bitcoin op de maandelijkse grafiek bullish signalen vertoont. Mocht je twijfelen aan de kunde van FlibFlib, dan is het noemenswaardig dat hij zowel het koersverloop naar $6.000 in oktober van dit jaar en de crash naar $3.000 van eind 2018 voorspelde. Dat gezegd hebbende, resultaten behaald in het verleden bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst.
FlibFlib geeft aan dat de sterke bounce die we onlangs meemaakten vanaf ongeveer de $6.500 een bullish signaal is en dat dit aangeeft dat de mid-$6.000-regio erg belangrijk is voor de koers van bitcoin op lange termijn. Dit werd overigens ook al aangehaald door onze analist David in zijn meest recente column! Zo zei hij het volgende:

Het feit dat koers omhoog schiet en vervolgens dichtbij de top van de opwaartse move consolideert is ronduit bullish.

david_van_ineveld_wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_did_you_shoot_afbeelding1Afbeelding 1: de 4-uurs grafiek van bitcoin (BTC) waarmee David de bullish beweging illustreerde
Wil je met ons team en onze community meekletsen over alles wat met cryptocurrency en blockchain-technologie te maken heeft? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!
Last but not least, gaf de Hash Ribbons – een indicator die de hash rate van het Bitcoin-netwerk monitort – onlangs een koopsignaal aan. Ditzelfde signaal werd half januari ook afgegeven toen de koers van bitcoin van $4.000 naar $5.000 steeg, waarna de koers door schoot naar $14.000 in juni.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie