Timo Bult Timo Bult
06/09/2021 17:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2021 17:08

Bitcoin (BTC) koers even volatiel, cardano (ADA) in het rood maar deze altcoin stijgt hard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers even volatiel maar blijft stabiel, cardano (ADA) in het rood maar deze altcoin stijgt hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers brak gisteravond door de $50.000 en consolideert nu vlak boven dit niveau. Ook de altcoins zetten goede stappen met een groen kleurende markt op dit moment. Cardano (ADA) en ethereum (ETH) blijven daarentegen iets achter vergeleken de rest. In dit artikel lees je een update over de laatste stand van zaken op de cryptomarkt!

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) even volatiel, maar stabiliseert vervolgens

Gisteravond rond 22:00 zette bitcoin de stap boven $50.000, een weerstandszone waar de koers al sinds 22 augustus tegenaan hinkt. Dit betekent echter niet dat de weg omhoog meteen open ligt. Sinds bitcoin gisteravond door de $50.000 brak, handelde bitcoin de rest van de dag horizontaal met weinig actie.

Aan het begin van vanmiddag zagen we echter even wat volatiliteit. Een impuls van koopvolume drukte bitcoin toen namelijk even naar een piek van $52.219 op crypto exchange Coinbase. Daar werd echter meteen duidelijk dat er in deze huidige zone flink wat weerstand ligt. Binnen een uur na het aantikken van $52.219 daalde BTC namelijk terug tot $51.000. Geen enorme correctie natuurlijk, maar het werd wel duidelijk dat de koers volatiel kan zijn zodra het de bovenliggende weerstandszones test.

Voor nu blijft de eerstvolgende weerstandszone bij $52.000 liggen met bij $51.000 een support. We sluiten de bitcoin update met goed nieuws af. On-chain analist Will Clemente liet zijn 200.000 volgers weten dat de reserves van bitcoin exchanges nu op hetzelfde punt staan als eind 2018. Afgelopen vijf weken stroomde er maar liefst $7 miljard aan BTC weg bij exchanges! Dit is doorgaans een bullish teken.

Advertisement

Top 10 altcoins kleuren groen, maar een blinkt uit

Waar bitcoin dus het grootste deel van de dag weinig actie liet zien, is dat bij de meeste altcoins niet anders. Daar zien we ethereum met slechts 0,2% in het groen staan. Cardano daalt zelfs iets en staat 1,3% in de min. Dat heeft waarschijnlijk met nieuws te maken dat de afgelopen dagen naar buiten kwam omtrent Cardano’s smart contracts.

De grootste top 10 stijger is opnieuw solana (SOL). De nummer 7 staat maar liefst 14,6% in de plus. Ook chainlink (LINK), de nummer 12, doet het niet slecht. Het oracle-netwerk noteert een stijging van 10,8%. Al met al groeide de cryptomarkt de afgelopen 24 uur met 2% in waarde en zijn alle cryptocurrencies nu $2,35 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement