Timo Bult Timo Bult
16/10/2020 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2020 09:01

Bitcoin (BTC) koers krijgt klap te verduren door nieuws omtrent OKEx exchange

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers krijgt klap te verduren door nieuws omtrent OKEx exchange

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was te zien hoe bitcoin (BTC) steun kon vinden bij $11.300 en in de loop van de avond door een aantal Moving Average’s (MA) kon breken op de uurlijkse grafiek. De koers testte vervolgens zoals verwacht de weerstand bij $11.500. Een recente ontwikkeling gooide echter roet in het eten.

Bitcoin (BTC) na test in de kiem gesmoord

Na het doorbreken van de MA’s, die in de marktupdate van gister ook werden aangehaald, kon bitcoin verder stijgen en kwam uiteindelijk zelfs boven $11.500 terecht. Even leek er hoop te zijn op een verdere uitbraak maar de uiteindelijke high van deze beweging werd bij $11.640 gevormd.
Na een kleine retrace probeerden de bulls het vanochtend vroeg opnieuw. Ditmaal was de high een stukje lager, namelijk $11.543. Een ontwikkeling omtrent de OKEx exchange zorgde namelijk voor paniek. Later vandaag zal er meer informatie over dit voorval op Crypto Insiders verschijnen.
De paniek zorgde echter voor een behoorlijke duikvlucht. In een uur tijd zakte bitcoin van $11.517 naar een low van $11.201. Daar lijkt de BTC prijs nu gelukkig steun te kunnen vinden. Toch bevindt bitcoin zich alsnog akelig dicht boven de support bij $11.300. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.309 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Mocht de bitcoin koers in de loop van de dag alsnog door deze support heen zakken dan is de kans aannemelijk dat de koers terug corrigeert richting $11.000. Dit is voor nu naast $11.300 de belangrijkste support zone om in de gaten te houden. Hoe de situatie omtrent OKEx zich verder gaat ontwikkelen zal dus zeer belangrijk zijn om in de gaten te blijven houden vandaag.

Altcoins corrigeren mee

Wanneer we een blik op de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie werpen dan zien we dat de altcoins hard mee zakken. Ethereum (ETH) staat 2,6% in het rood en is $369,50 waard. Ripple (XRP) zakt 3,4% in waarde en is $0,2410 waard.
De hardere klappen vallen verder naar beneden in de top 10. De hardste daler is litecoin (LTC), dat op het punt staat om uit de top 10 te zakken. LTC is $47,25 waard na 5,6% in waarde te zijn gedaald.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie