Timo Bult Timo Bult
18/10/2019 06:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2019 06:48

Bitcoin (BTC) koers opnieuw onderuit na testen $8.100

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers opnieuw onderuit na testen $8.100

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de correctie op 16 oktober, die de bitcoin (BTC) koers terugbracht naar de support bij $7.900, begon BTC gisteren weer te stijgen. Daardoor wist bitcoin de weerstand bij $8.100 aan te tikken. Echter was het een uur geleden weer raak en corrigeerde BTC opnieuw sterk. Eenzelfde prijsbeweging is te zien bij de meeste top 10 altcoins.
Ethereum (ETH) zakt met 0,4% terug naar een waarde van $174,52 per ETH. Ripple (XRP) ziet over de afgelopen 24 uur echter nog groene cijfers, al zakt ook XRP op dit moment sterk terug. XRP is na een stijging van 2% op dit moment $0,2899 waard.
De recente dip is ook terug te zien in de totale marktkapitalisatie. Terwijl deze een uur geleden nog $222,5 miljard bedroeg, is de marktkapitalisatie binnen een uur tijd teruggezakt naar $216,5 miljard. Het lijkt erop dat bitcoin dankzij de dip een klein deel van zijn dominantie moet inleveren. Deze staat nu op 66,1% ten opzichte van 66,3% 24 uur geleden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is opnieuw onderuit gegaan nadat het gisteren nog enigszins op wist te krabbelen van de eerdere correctie op 16 oktober. BTC steeg hierdoor naar de weerstandszone bij $8.100 en testte deze tot drie keer toe. Na de derde keer ging het mis.
Bitcoin zakte binnen een uur terug tot zelfs onder de support-zone bij $7.900 en vestigde een low bij $7.854. Vervolgens herstelde BTC weer terug boven de $7.900, waar het zich nu bevindt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.904 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Mocht bitcoin in de komende uren alsnog door de $7.900 heen zakken dan ligt de volgende belangrijke support-zone bij $7.700. Omhoog zal de $8.000 weerstand kunnen gaan bieden. De volgende weerstand is de $8.100 die eerder dus al voor weerstand zorgde waar deze recente dip uit voortvloeide.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie