Timo Bult Timo Bult
30/06/2019 07:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2019 07:33

Bitcoin (BTC) koers stoeit met de $12.000, altcoins trekken bij

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) even boven de $12.000 wist te stijgen, zakte de koers toch weer onder deze support. BTC vormde vervolgens een low op $11.319 en begon vanaf dat punt weer langzaam omhoog te handelen. Tussen de altcoins in de top 10 is daarnaast een opvallende stijger te vinden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $11.799 volgens CoinMarketCap na een stijging van 0,3% in de afgelopen 24 uur. De marktkapitalisatie van de cryptocurrency is $212,7 miljard. Tegen de totale marktkapitalisatie van $342,7 komt de bitcoin dominantie uit op 62%, een daling van 0,8% ten opzichte van gisteren. Een signaal dat de altcoins weer aan het bijtrekken zijn.
Ondanks het feit dat bitcoin op dit moment ongeveer 13% lager staat dan de yearly high van bijna $13.900 die het vorige week bereikte, is een verdere correctie uitgebleven. Op het dieptepunt van de correctie stond bitcoin 25% in de min ten opzichte van dit hoogtepunt. Het lijkt er dus op dit moment op dat de bulls een aanzienlijk deel van deze verliezen goed hebben kunnen maken.
Op dit moment stoeit bitcoin met de $12.000 op cryptocurrency exchange Coinbase. Zo nu en dan weet de koers er bovenuit te breken, maar dit lukte tot nu toe nog niet overtuigend genoeg. Telkens ketst de koers af, zoals tijdens het schrijven van dit artikel. Bitcoin is namelijk op dit moment $11.733 waard op Coinbase nadat het opnieuw de $12.000 probeerde te doorbreken.
Op de wekelijkse grafiek is de trend nog steeds duidelijk opwaarts, ondanks de recente koersbewegingen. Deze uptrend is eigenlijk al sinds het begin van 2019 bezig, maar in april barstte deze echt los. Ook mainstream-media beginnen de bullish koersbewegingen te erkennen.
Zo schreef Forbes onlangs een positief artikel over Bitcoin. Daarin kon het volgende gelezen worden:

Deze week, toen de prijsvolatiliteit van bitcoin de krantenkoppen haalde, zag ik dat core-bitcoiners enthousiast werden over iets heel anders – de hash power van het netwerk bereikte een recordhoogte en de “difficulty” ook.

Naast bitcoin laat ook de rest van de top 10 groene cijfers zien. Na een aantal dagen van rode cijfers zijn er nu een aantal grote stijgers te vinden. De grootste stijger op dit moment is litecoin (LTC) dat met een waarde van $128,92 ongeveer 10% in de plus staat. Daarnaast wist ethereum (ETH) met een stijging van 3,4% weer boven de $300 uit te stijgen. ETH is na deze stijging $311,3 waard.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie