Timo Bult Timo Bult
02/07/2021 06:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2021 06:51

Bitcoin (BTC) koers vooralsnog bij support, hebben Musks tweets al wat uitgehaald voor dogecoin (DOGE)?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers vooralsnog bij support, hebben Musks tweets al wat uitgehaald voor dogecoin (DOGE)

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het ziet ernaar uit dat bitcoin (BTC) toch weer terug de range inzakt. De koers lijkt door de support bij $33.000 te zakken en dus wordt de kans voor een uitbraak omhoog op de korte termijn weer onwaarschijnlijker. Hoe presteren de altcoins in deze roodkleurende situatie? Je leest het in deze marktupdate.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) zakt verder terug de range in

Gisteren was al op Crypto Insiders te lezen dat BTC al vijf weken in een range zit tussen $40.000 en $30.000. De legendarische handelaar Peter Brandt liet toen aan de hand van een grafiek zien dat de dagelijkse grafiek “beslists negatief” is. Hij houdt in dit geval goed de $29.000 in de gaten.

Zakt bitcoin hieronder dan zou een uitbraak verder terug het $20.000-gebied mogelijk worden. Sinds de tweet van Brandt is de situatie er niet veel beter op geworden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $32.935 op crypto exchange Coinbase.

De $33.000 is een steunzone die het tot nu toe nog lijkt te houden, maar het hangt aan een zijde draadje. Zakt bitcoin hier doorheen dan is een bezoekje aan de $30.000 weer mogelijk. Het wordt daarbij belangrijk of bitcoin een hogere low vormt dan de low op 26 juni bij $30.173.

Op de blockchain van Bitcoin is het beeld niet veel anders. Er zijn geen duidelijke trends te zien als het gaat om in- en outflow van bitcoins bij exchanges. Kortom, “wachten op de eerste move die deze trend breekt.”

Advertentie

Ethereum (ETH) dendert richting $2.000

Bij de altcoins zien we binnen de top 10 geen enkele stijger. Ethereum (ETH), die de afgelopen dagen nog hard kon stijgen, daalt nu juist het hardst van de top 10. ETH staat 8% in de min en nadert de $2.000. Voor de ethereum bulls zal deze prijs belangrijk zijn om te verdedigen.

Binance coin (BNB) en cardano (ADA) dalen allebei met 4,5% in waarde terwijl dogecoin (DOGE) 2,3% daalt. De tweets van Elon Musk gisteren hadden uiteindelijk geen enkel effect. Daarover lees je in dit artikel meer.

In de top 100 cryptocurrencies zien we alsnog een harde stijger. Celo (CELO), dat de afgelopen weken meerdere keren dit lijstje topte, staat 9,3% in de plus! Toch zakt de cryptomarkt met 5,6% in waarde. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,3 biljoen waard.

https://twitter.com/Rager/status/1410825276091777025

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie