Timo Bult Timo Bult
18/08/2020 06:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2020 06:36

Bitcoin (BTC) koers weet stand te houden boven $12.000, maar deze altcoin zakt hard terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers weet stand te houden boven $12.000, maar deze altcoin zakt hard terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was te zien hoe de bitcoin (BTC) koers eindelijk door de $12.000 heen kon breken. De vrees was dat er eenzelfde gevolg zou komen als de vorige keer dat bitcoin dit deed. Toen zakte BTC namelijk in een zeer snelle beweging terug onder de $12.000. Vooralsnog is dit niet het geval!

Bitcoin (BTC) houdt stand boven $12.000 maar stuit op weerstand

Sinds 1 augustus probeerden de bulls bitcoin door het prijspunt van $12.000 heen te drukken maar telkens lukte dit niet. De laatste keer dat bitcoin boven $12.000 stond was op 10 augustus. Het gevolg zal bij de meesten wel bekend zijn. De BTC koers zakte toen namelijk in een snelle beweging terug naar de support bij $11.300.
Op dit moment heeft een dergelijk scenario nog niet plaatsgevonden. Bitcoin handelt namelijk nog steeds boven de $12.000 na hier gisteren in een relatief snelle beweging bovenuit te zijn gebroken. Wel ondervond bitcoin direct weerstand bij $12.400. Een verdere doorbraak boven deze weerstandszone bleef uit.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $12.231 op cryptocurrency exchange Coinbase. Op de uurlijkse grafiek is mogelijk een bull flag te zien, een patroon dat een bullish signaal kan zijn na een eerdere opwaartse beweging. Met de huidige stand van zaken zijn de volgende prijspunten belangrijk om in de gaten te houden.
Het eerstvolgende obstakel waar bitcoin dus mee af moet weten te rekenen is de $12.400. De volgende weerstandszone ligt vervolgens bij ongeveer $12.800. Hier vlak boven ligt een ’technische target.’ Nu bitcoin uit een opwaartse driehoek is gebroken zou de koers hier uiteindelijk naartoe kunnen gaan stijgen, zo legde onze analist John van Meer onlangs uit in zijn column.

Altcoins in het groen behalve chainlink (LINK)

Ten slotte zijn er bij de altcoins binnen de top 10 ook stijgers te vinden. Zo staat ripple (XRP) 4,4% in de plus waarmee de derde grootste crypto nu $0,3136 waard is. Litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV) laten vergelijkbare stijgingen zien.
De enige grote daler is op dit moment chainlink (LINK). De aan DeFi-gerelateerde cryptocurrency kon de afgelopen tijd enorm stijgen en brak record na record. Nu staat LINK echter 9,4% in het rood en zakt het terug naar een prijs van $17,33.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie