Timo Bult Timo Bult
26/07/2019 07:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2019 07:44

Bitcoin (BTC) koers zakt terug na aantikken uurlijkse 100-moving average

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_zakt_terug_na_aantikken_uurlijkse_100_MA_moving_average

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is toch weer onder de psychologische grens van $10.000 beland. De bitcoin koers zakte door de support en daalde stap voor stap dieper het $9.000-gebied in. Nu lijkt het erop dat de koers sterke support heeft gevonden waar het al een aantal uren aan het consolideren is. Verdere dalingen dreigen echter.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.780 volgens CoinMarketCap. In de afgelopen 24 uur daalde bitcoin met 3,12% in waarde. Een beeld dat voor vrijwel de gehele cryptomarkt geldt.
Binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is de grootste daler op dit moment bitcoin. Daarna is de grootste daler ethereum (ETH), die met bijna 3% in de min $215,53 waard is. Bitcoins dominantie binnen de cryptomarkt neemt daarnaast iets af, de bitcoin dominantie staat op dit moment namelijk op 64,5%.
Gisterochtend handelde bitcoin nog boven de $10.000. Na een snelle stijging door de resistance op $10.000 vond de koers weerstand op $10.200. Na ongeveer 12 uur vlak onder dit prijsniveau te hebben gehandeld zakte de koers, na het aantikken van de uurlijkse 100-Moving Average (MA), terug naar de $10.000.
Daar leek het in eerste instantie nog stand te kunnen houden, maar ook hier zakte bitcoin doorheen. Na een stapsgewijze daling kwam BTC uiteindelijk aan bij de support op ongeveer $9.600.
Zakt de koers verder tot onder de $9.500, een belangrijk support-niveau, dan kunnen er verdere dalingen op het programma staan. Voor nu ligt de belangrijkste weerstand op $10.000, de psychologische grens waar ook de uurlijkse 100-MA zich op dit moment bevindt. Een close boven dit prijsniveau is cruciaal om verdere stijgingen te kunnen realiseren.
Heb je zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie