Timo Bult Timo Bult
19/03/2021 15:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2021 15:47

Bitcoin (BTC) koersverloop is rustig, hoe gaat het met cardano (ADA)?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koersverloop is rustig, hoe gaat het met cardano (ADA)

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was vandaag een relatief rustige dag op de markt! Er waren geen al te grote schommelingen te zien. Wel zat het overgrote deel van de koersen vandaag in een lichte opwaartse trend. In dit artikel lees je de belangrijkste informatie omtrent de crypto koersen van vandaag.

Bitcoin (BTC) houdt stand boven support, maar voor hoelang?

Wanneer we naar de afgelopen 24 uur kijken dan is te zien dat bitcoin (BTC) 24 uur geleden een behoorlijke dip maakte. De koers daalde in enkele uren met 6,5% in waarde. Deze dip werd waarschijnlijk veroorzaakt door het sell the news effect dat cardano (ADA) trof na de notering aan Coinbase Pro.

Sindsdien herstelde bitcoin wel weer grotendeels. Bitcoin begon afgelopen nacht weer te stijgen vanaf de support bij $56.500 en staat bijna 5% in de plus. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $59.040 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Vooralsnog blijft de $60.000 het belangrijkste prijsniveau om in de gaten te houden. Het lukte de bulls slechts een enkele keer eerder om boven deze prijszone uit te komen. Dat was het moment dat bitcoin ook zijn huidige all-time high (ATH) wist te bereiken bij $61.788. Een nieuwe doorbraak van de $60.000 zou een nieuwe test van deze ATH kunnen betekenen. Naar beneden blijft die zone bij $56.500 dus belangrijk om in de gaten te houden. Hieronder ligt de volgende belangrijke steunzone bij $54.000.

Hoe gaat het met cardano (ADA)?

Zoals gezegd kreeg cardano gisteren dus een behoorlijke klap te verwerken. Nadat de altcoin aan het handelsplatform van Coinbase Pro werd toegevoegd, zorgde een zogenaamd sell the news effect voor een enorme daling. Een correctie van meer dan 20% was het gevolg. Sindsdien staat ADA alweer iets in de plus, al is het vooralsnog niet om over naar huis te schrijven. ADA is $1,27 waard, een stijging van 8,5% vanaf de bodem van de recente correctie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie