Timo Bult Timo Bult
30/01/2021 17:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2021 17:23

Bitcoin (BTC) landt weer na Musk lancering, ripple (XRP) schiet 40% de lucht in – was dit de reden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) landt weer na Musk lancering, ripple (XRP) schiet 40% de lucht in - was dit de reden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De markt is weer een beetje tot bedaren gekomen na een gekke paar dagen! Toch zien we ook vandaag weer wat opvallende dingen op de cryptomarkt. Vooral ripple (XRP) valt op dit moment op.

Bitcoin (BTC) weer tot bedaren gekomen

Bitcoin (BTC) is na zijn lancering gisteren door Elon Musk weer een beetje geland. De koers bereikte gisteren een high van $38.664 op cryptocurrency exchange Coinbase maar zette vanaf dat prijspunt de daling in. De prijs van BTC vond uiteindelijk steun bij $32.852, een daling van bijna 15%, en kon vanaf daar weer licht stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $33.992 op Coinbase.
Bitcoin handelt dus weer dichtbij de $34.000 waarbij een doorbraak mogelijk goed nieuws zou betekenen. Het huidige prijsniveau bood echter in de afgelopen periode vaker weerstand. Het blijft dan ook afwachten of de bulls zich na de flinke dip van het afgelopen etmaal kunnen herpakken en deze weerstand opnieuw kunnen doorbreken.
Mocht dit niet het geval zijn dan moet men toch weer gaan kijken naar onder andere de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. Die zou bij $32.696 steun kunnen bieden. Een doorbraak door dit prijsniveau zou verdere bearish actie kunnen voorspellen.
De clash tussen de retail-investeerders en Wall Street reuzen lijkt er nog lang niet op te zitten. Onlangs werd bekend dat cryptocurrency exchange Bittrex nu ook aandelen aanbiedt, waarmee de blokkade die traditionele handelsplatforms oplegden omzeilt kan worden. Is dit de volgende stap in de Bitcoin revolutie?

Ripple (XRP) de lucht in, is dit de reden?

Bij de altcoins is het deze keer niet dogecoin (DOGE) dat opvalt. Deze keer is dat namelijk ripple! De altcoin heeft na een stijging van 41% polkadot (DOT) weer ingehaald en kan zichzelf weer de tweede grootste altcoin noemen. Maar waar kwam deze stijging vandaan?
Natuurlijk is niet precies te zeggen wat de oorzaak is. Wel kwam onlangs het nieuws naar buiten dat Ripple heeft gereageerd op de aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC). In het 93 pagina tellende document wordt uitgebreid uitgelegd waarom XRP geen effect is en dus gewoon verhandeld en verkocht mag worden. Dit nieuws was mogelijk reden voor wat hoop bij XRP houders op een goede afloop.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie