Kevin Schijven Kevin Schijven
02/08/2021 17:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2021 17:07

Bitcoin (BTC) miners genereerden bijna $1 miljard aan omzet in juli, maar waar verdienen miners eigenlijk aan?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) miners genereerden bijna $1 miljard aan omzet in juli, maar waar verdienen miners eigenlijk aan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) miners genereerden maar liefst $971,83 miljoen aan omzet met mining in de afgelopen maand. Dat meldt The Block op 1 augustus.

Van deze $972 miljoen was bijna $28 miljoen afkomstig van zogeheten transactie fee’s. Dat zijn de kosten die gebruikers maken bij het sturen van bitcoin over het netwerk. De rest, zo’n $944 miljoen, was afkomstig van zogeheten subsidy earnings, dat zijn de verdiensten voor miners voor het verwerken van blocks op de blockchain van Bitcoin. Deze verdiensten liggen sinds de halving van mei 2020 op 6,25 BTC per block.

Bitcoin miners maken winst zolang de gezamenlijke kosten van het draaien van een mining operatie lager liggen dan de inkomsten uit de subsidies en transactiekosten. Miners zagen in juli, na maanden van dalingen, eindelijk weer een stijging in hun winst. Het is een stijging van bijna 16% ten opzichte van juni, toen miners in totaal $840 miljoen aan winst maakten.

Het ligt echter alsnog ver onder de all-time high (ATH) van $1,75 biljoen uit maart. In april piekte de bitcoin koers rond een ATH van $65.000, maar de koers begon in de maanden daarna flink te dalen. De BTC koers zat sinds medio mei vast in het bereik tussen $29.000 en $40.000, maar begon twee weken geleden eindelijk weer te stijgen en probeert momenteel deze $40.000 te heroveren.

Gisteren kwam ook al naar buiten dat de zogeheten mining difficulty van Bitcoin weer voor het eerst in twee maanden is gestegen. Deze moeilijkheidsgraad paste voor het eerst in de geschiedenis van de cryptocurrency vier keer op rij negatief aan. Dat kwam na een grote klap op de hash rate van het Bitcoin netwerk door het strenge optreden tegen de mining industrie in China. Langzamerhand zien we herstel op de markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie