Shane Kuijpers
20/07/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2021 06:04

Bitcoin (BTC) naar $250.000? Miljardair en bitcoin-support Tim Draper verwacht het nog steeds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar $250.000 Miljardair en bitcoin-support Tim Draper verwacht het nog steeds

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Tim Draper, durfkapitalist en bekend voorstander van bitcoin (BTC), is er nog altijd van overtuigd dat de koers van bitcoin uiteindelijk ruim in de 6 cijfers zal worden. Hij heeft het namelijk over een bitcoin prijs van $250.000 aan het eind van 2022, of begin 2023.

In april stond de koers van bitcoin op een all-time high van $64.804. Iets wat sinds de crash van mei haast onmogelijk lijkt. De koers bungelt nu al geruime tijd zo tussen de $30.000 en $35.000 en dat is moment van schrijven niet anders. Tim Draper staat echter nog steeds achter zijn voorspelling, die hij al meerdere malen heeft geuit.

Draper heeft overigens wel een redelijke reputatie opgebouwd als het op voorspellen aan komt. In 2014 al verwachtte hij dat BTC toen binnen 3 jaar de $10.000 zou passeren. Begin 2018 stond de grootste cryptocurrency op $13.000.

Eerder dit jaar was Draper al van mening dat mensen liever bitcoin zouden willen hebben dan fiat valuta.

Cryptomarkt onderschat lange-termijn impact van Bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Draper steunt bitcoin al jaren

Tim Draper is al jaren groot voorstander van bitcoin en dat schuift hij niet bepaald onder stoelen of banken. Hij ziet niet allen het winstpotentieel, maar ook het grotere plaatje. Draper denkt dat bitcoin, en cryptocurrencies in het algemeen, wereldwijd een positieve impact zullen hebben. In een recent interview zei hij het volgende:

“Mensen overal zullen profiteren van bitcoin omdat ze de banken geen 2-4% hoeven te betalen elke keer dat ze hun creditcards swipen. Families zullen profiteren wanneer werknemers frictieloos geld kunnen sturen naar hun familie aan de andere kant van de wereld. Ondernemers in plaatsen als Nigeria en Argentinië zullen profiteren omdat ze waarde kunnen opslaan in een vertrouwde valuta.”

Ook op andere vlakken neemt de medeoprichter van Draper Fisher Jurvetson het op voor BTC. Toen Elon Musk zich in mei op Twitter uitsprak over het (te) hoge energieverbruik van crypto mining, liet Draper op hetzelfde socialmedia platform ook van zich horen:

 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie