Kevin Schijven Kevin Schijven
07/08/2020 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2020 17:15

Bitcoin (BTC) netwerk ziet positieve ontwikkeling omtrent decentralisatie en adoptie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) netwerk ziet positieve ontwikkeling omtrent decentralisatie en adoptie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De verdeling van het aanbod van bitcoin (BTC) verschuift langzamerhand naar kleinere entiteiten, meldt blockchain onderzoeksbureau Glassnode op 6 augustus.
Het percentage van wallet-adressen met minder dan 10 BTC erop zijn de afgelopen vijf jaar gestegen van 5,1% naar 13,8%. Tegelijkertijd is juist het percentage van adressen met bitcoin tussen de 100 en 100.000 BTC gedaald van 62,9% naar 49,8%.


Dat kan een goed teken zijn voor de cryptocurrency. Het duidt namelijk op een toenemende mate van decentralisatie waardoor het steeds moeilijker wordt voor bitcoin whales, investeerders met een grote hoeveelheid BTC in bezit, om de koers te manipuleren. Tevens duidt het op een toenemende mate van adoptie onder een groter publiek.
Op 4 augustus meldt ook Lucas Nuzzi van onderzoeksbureau Coin Metrics dat het aantal adressen met meer dan $10 aan BTC een all-time high (ATH) bereikt heeft van 16,6 miljoen en Ethereum (ETH) van 6 miljoen.


Alhoewel dat te verklaren is door de stijgende prijzen de afgelopen weken, meldt Nuzzi dat het alsnog miljoenen adressen meer zijn dan we tijdens de piek van eind 2017 zagen.

Ja, dit is geenszins een volledig nauwkeurige weergave van de gebruikersbasis. Het is echter interessant om de huidige niveaus te vergelijken met de laatste piek toen de prijzen twee tot vier keer zo hoger waren en Bitcoin veel aandacht kreeg in de reguliere media.

Aldus Nuzzi. Afgelopen weekend, toen de prijs van bitcoin even dipte, werden 100.000 bitcoins, ter waarde van zo’n $11,8 miljard, van exchanges gehaald, wat als een bullish ontwikkeling wordt gezien.
Vorige week meldde Arcane Research dat investeerders steeds vaker hun BTC op een eigen wallet bewaren.
Coin Metrics meldde eerder vandaag dat investeerders die regelmatig bitcoin of ethereum kochten sinds de ATH’s uit eind 2017 ruim in de plus staan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie