Timo Bult Timo Bult
02/08/2021 16:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2021 16:17

Bitcoin (BTC) on-chain volume bijzonder hoog op huidige prijs, polkadot (DOT) in de schijnwerpers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) on-chain volume bijzonder hoog op huidige prijs, polkadot (DOT) in de schijnwerpers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De $40.000-zone vormt nog altijd een stevig plafond! Het is de bitcoin (BTC) bulls de afgelopen dagen namelijk niet gelukt om het te breken. Sinds gisterochtend vroeg daalt bitcoin weer en werd vandaag een relatief belangrijk punt bereikt. Is dit opnieuw slechts een tijdelijk dipje, of duiken we weer dieper de range in?

Coinbase zet grote stap om Bitcoin betalingen makkelijker te maken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers bij 50-moving average, activiteiten nemen toe

Zoals eerder vandaag gelezen kon worden op Crypto Insiders is de BTC koers weer wat in waarde gedaald. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $39.695 op crypto exchange Coinbase. 24 uur geleden handelde bitcoin nog boven $41.000.

Door de daling is bitcoin weer aangekomen bij de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek. Dit punt zou eventueel steun kunnen bieden. On-chain analist Will Clemente merkt op dat er rond het huidige prijsniveau flink wat activiteiten te zien zijn:

Dit zou kunnen beteken dat dit punt inderdaad een support kan vormen. Toch mag een verdere duik, dieper de prijsrange in waar bitcoin sinds eind mei in handelt, niet uitgesloten worden. Zo speelt er wat negatief nieuws over een nieuw wetsvoorstel in de Verenigde Staten.

Advertentie

Ethereum (ETH) houdt goed stand

Ondanks de dalende bitcoin koers weet ethereum (ETH) in waarde te stijgen. De grootste altcoin op de markt staat bijna 3% in het groen en is hiermee de grootste stijger van de top 10. De enige andere stijger is op dit moment de nummer 10, uniswap (UNI). Die staat 1% in de plus.

De grootste daler is polkadot (DOT). De altcoin daalt 2,8% en is nu $18,36 waard. DOT was overigens onderwerp van goed nieuws vandaag. De Nederlandse exchange Bitvavo zal namelijk de komende dagen nieuwe altcoins gaan noteren. Polkadot is de eerste altcoin die werd toegevoegd. Daarover lees je hier meer!

Al met al verloor de cryptomarkt 1,7% van zijn waarde over de afgelopen 24 uur. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn $1,62 biljoen waard. Bitcoin verliest weer wat terrein. De bitcoin dominantie daalt bijna 1% en komt op 46,1% uit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie