Rico Engelbarts
09/07/2018 15:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:07

Bitcoin prijsdaling op korte termijn onvermijdelijk?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van Bitcoin (BTC) is de afgelopen 24 uur boven de $6.700 gebleven, en ook andere belangrijke cryptocurrencies zoals Ether (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) vertonen een zekere mate van stabiliteit.
bitcoin_BTC_blijft_boven_6700_dollar_in_stabiliserende_markt_nieuwe_daling_onvermijdelijk_grafiek

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Is een nieuwe daling tot onder in de $6.000 onvermijdelijk?

Het is waarschijnlijker dat Bitcoin en de rest van de crytomarkt een neerwaartse beweging mee zullen maken dan dat het op de korte termijn boven de $7.000 uitkomt, vanwege het gebrek aan volume en momentum, ondanks de stabiliteit in de markt.
In de afgelopen 10 dagen maakte de prijsontwikkeling van BTC dezelfde beweging als die van 29 mei tot 9 juni en vertoonde het daarmee voor meer dan een week stabiliteit met een relatief lage volatiliteit. Begin juni, nadat BTC gedurende ongeveer 11 dagen stabiel bleef tussen de $7.300 en $7.700, ondervond het een sell-off van $7.600 tot $5.755, veroorzaakt door opeenvolgende grote verkooporders waar de beleggers overmeesterd door werden.
Als Bitcoin haar huidige momentum vol kan houden en de $7.000 kan bereiken in de komende dagen, is een short-term rally richting de $7.500 een mogelijkheid. Maar mocht het echter terugvallen tot rond de $6.500 is een daling tot onder de $6.000 nog steeds zeer waarschijnlijk.
Eerder zei Arthur Hayes, CEO van BitMEX, al dat de prijs van Bitcoin waarschijnlijk een dieptepunt van tussen de $3.000 en $5.000 zal bereiken voordat het begint aan een rally naar haar hoogste punt ooit en uiteindelijk zelfs de $50.000. Hij zei:

Ik blijf absoluut bij mijn voorspelling dat Bitcoin tegen het eind van 2018 $50.000 zal zijn. Ik denk dat iets dat in een jaar oploopt tot $ 20.000 een correctie tot ongeveer $6.000 kan hebben en dat we ergens tussen de $3.000 en $5.000 een bodem kunnen vinden maar dat we er slechts één positieve regelgevende beslissing van verwijderd zijn, wellicht een ETF goedgekeurd door de SEC, om tegen het einde van het jaar door $20.000 te breken en zelfs richting de $50.000 te klimmen.

Clem Chambers, de CEO van ADVFN, een financieel expert, vertelde dat hij verwacht dat de prijs van BTC zal dalen naar de $2.000 regio voordat het omdraait en terug stijgt naar zijn hoogste punt ooit op $20.000 in december:

Het zal waarschijnlijk $2.000 raken voordat het $20.000 bereikt. Ze creëren niet genoeg geld om de wereld draaiende te houden. De cryptocurrencies vullen dat gat. Want dat is een economische zuiging die daar gaande is en de cryptocurrencies vullen dat gat. Het zal een economische lift genereren (voor Bitcoin).

Over het algemeen zijn high-profile investeerders en experts in de crypto-sector van mening dat een stijging van BTC tot haar oude recordhoogte van $20.000 aan het eind van 2018 zeer waarschijnlijk is, maar dat een nieuwe daling tot onder de $6.000 onvermijdelijk is.

Advertentie

Mogelijkheid van ommekeer

Toch verandert de markt voor cryptocurrency op basis van verschillende factoren en omstandigheden. Een belangrijke wijziging van de regelgeving zou ertoe kunnen leiden dat de markt de bear-cycle omkeert en dat de volumes van de grote cryptocurrencies op zullen lopen.
Bitcoin verkeert nog altijd in dezelfde staat als een maand geleden; Het volume is laag en er is niet genoeg vraag naar BTC om het richting grote support levels te duwen. Als Bitcoin in de komende dagen de $7.000 overtreft, is een ommekeer een mogelijkheid.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Advertentie