Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) prijs stijgt na goed nieuws, ripple (XRP) zet monster rally...

Bitcoin (BTC) prijs stijgt na goed nieuws, ripple (XRP) zet monster rally neer

- Advertentie -

Afgelopen nacht heeft bitcoin (BTC) opnieuw een nieuw meerjaarlijks record neergezet. De stijging naar het nieuwe record werd waarschijnlijk mede veroorzaakt door enorm bullish nieuws. Daarnaast doen een aantal altcoins het bijzonder goed met hier en daar enorme stijgingen!

Bitcoin (BTC) nadert de $19.000

Het is af en toe nog een beetje onwerkelijk maar het is toch echt zo; bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $18.799 op cryptocurrency exchange. De koers is hiermee nog slechts 5% verwijderd van zijn all-time high (ATH) uit 2017!

Met de stijgingen is bitcoin nu zelfs meer waard dan de grote Amerikaanse bank JPMorgan. Dit is ironisch aangezien de bank nooit fan is geweest van cryptocurrency. De CEO van de bank, Jamie Dimon, zei recentelijk nog dat Bitcoin niet zijn “cup of tea” is.

“JPMorgan marktkapitalisatie: $349 miljard
Bitcoin-marktkapitalisatie: $350 miljard

Schaakmat, Jamie Dimon. Schaakmat.”

Daarnaast blijft het positieve fundamentele nieuws zich opstapelen voor Bitcoin. Gisteren deed de CIO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, nog opvallend bullish uitspraken over Bitcoin met betrekking tot goud.

Ripple (XRP) zet monster rally neer

Tussen de altcoins vinden we daarnaast een aantal enorme stijgers. Te beginnen met de hardste stijger van vandaag, en eigenlijk de hele week; ripple (XRP). De nummer 3 crypto staat over de afgelopen 24 uur maar liefst 28,4% in de plus. De koers brak uit explosief uit boven het prijsniveau van $0,32 en steeg zodoende tot de huidige prijs van $0,42 op Coinbase. Op wekelijkse basis stijgt XRP 55% in waarde.

Ripple is overigens niet de enige altcoin die bijzonder goed presteert. De gehele top 10 cryptocurrencies kleurt groen. Nog zo’n harde stijger is cardano (ADA). De nummer 10 noteert een stijging van 18% in slechts 24 uur tijd. Het lijkt er dus op dat investeerders hier en daar wat van hun bitcoin winsten omzetten in altcoins!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.459,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.185,70 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€14.202,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.211,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.290,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...