Timo Bult Timo Bult
21/11/2020 18:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2020 18:48

Bitcoin (BTC) prijs stijgt na goed nieuws, ripple (XRP) zet monster rally neer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vormt nieuwe high voor 2020 na goed nieuws, ripple (XRP) zet monster rally neer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen nacht heeft bitcoin (BTC) opnieuw een nieuw meerjaarlijks record neergezet. De stijging naar het nieuwe record werd waarschijnlijk mede veroorzaakt door enorm bullish nieuws. Daarnaast doen een aantal altcoins het bijzonder goed met hier en daar enorme stijgingen!

Bitcoin (BTC) nadert de $19.000

Het is af en toe nog een beetje onwerkelijk maar het is toch echt zo; bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $18.799 op cryptocurrency exchange. De koers is hiermee nog slechts 5% verwijderd van zijn all-time high (ATH) uit 2017!
Met de stijgingen is bitcoin nu zelfs meer waard dan de grote Amerikaanse bank JPMorgan. Dit is ironisch aangezien de bank nooit fan is geweest van cryptocurrency. De CEO van de bank, Jamie Dimon, zei recentelijk nog dat Bitcoin niet zijn “cup of tea” is.

“JPMorgan marktkapitalisatie: $349 miljard
Bitcoin-marktkapitalisatie: $350 miljard

Schaakmat, Jamie Dimon. Schaakmat.”


Daarnaast blijft het positieve fundamentele nieuws zich opstapelen voor Bitcoin. Gisteren deed de CIO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, nog opvallend bullish uitspraken over Bitcoin met betrekking tot goud.

Ripple (XRP) zet monster rally neer

Tussen de altcoins vinden we daarnaast een aantal enorme stijgers. Te beginnen met de hardste stijger van vandaag, en eigenlijk de hele week; ripple (XRP). De nummer 3 crypto staat over de afgelopen 24 uur maar liefst 28,4% in de plus. De koers brak uit explosief uit boven het prijsniveau van $0,32 en steeg zodoende tot de huidige prijs van $0,42 op Coinbase. Op wekelijkse basis stijgt XRP 55% in waarde.
Ripple is overigens niet de enige altcoin die bijzonder goed presteert. De gehele top 10 cryptocurrencies kleurt groen. Nog zo’n harde stijger is cardano (ADA). De nummer 10 noteert een stijging van 18% in slechts 24 uur tijd. Het lijkt er dus op dat investeerders hier en daar wat van hun bitcoin winsten omzetten in altcoins!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie