Timo Bult Timo Bult
03/08/2020 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2020 19:05

'Bitcoin (BTC) stijgt 10 tot 30 keer in waarde in geval van hyperinflatie,' verwacht hedgefonds CIO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) stijgt 10 tot 30 keer in waarde in geval van hyperinflatie,' verwacht hedgefonds CIO

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het coronavirus zorgt wereldwijd voor flinke economische chaos. Veel landen zijn in een economische crisis terechtgekomen en doen er alles aan om hun economie overeind te houden. Volgens de Chief Investment Officer van crypto-hedgefonds BlockTower Capital, Ari Paul, zal de volgende bitcoin (BTC) rally een direct gevolg zijn van deze economische maatregelen.
Paul richt zich in een interview met Cointelegraph vooral op de situatie in de Verenigde Staten. Daar print de Federal Reserve, de centrale bank van de VS, enorme bedragen bij in een poging de economie drijvende te houden. Het resultaat daarvan is inflatie.
De CIO van BlockTower spreekt zelfs van “hyperinflatie” zoals we die tijdens de Great Inflation in de jaren 70 zagen. Een nieuwe periode van hyperinflatie zou volgens Paul al begonnen zijn. “We zitten al in een inflatoire markt, en de vroege stadia van een Bitcoin-bullmarkt en een gouden bull-markt.”

“Als we terugkeren naar zoiets als de jaren 70, denk ik dat goud waarschijnlijk vijf tot tien keer of meer stijgt, en dat Bitcoin 10 tot dertig keer over de kop gaat.” Voegt Paul eraan toe.

Ten slotte ziet hij de bitcoin prijs stijgen zolang de verwachting bestaat dat de inflatie hoog zal zijn. In een situatie waarin centrale banken geld blijven bijdrukken blijft die verwachting vrijwel zeker bestaan.
Niemand weet uiteindelijk wat de bitcoin koers echt gaat doen, iets wat dit weekend pijnlijk duidelijk werd. Toen zakte bitcoin namelijk in enkele minuten tijd meer dan $1.500 in waarde. De BTC koers kon echter al snel weer herstellen.
Onze analist Michiel stelt echter in zijn wekelijkse bitcoin koers video dat er wat kleine haarscheurtjes te zien zijn op de 12-uurs grafiek. Vooralsnog blijft de situatie relatief bullish met bitcoin die op het moment van schrijven door de $11.300 lijkt te kunnen breken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie