Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Bitcoin (BTC) stijgt 10 tot 30 keer in waarde in geval van hyperinflatie,’ verwacht hedgefonds CIO

Het coronavirus zorgt wereldwijd voor flinke economische chaos. Veel landen zijn in een economische crisis terechtgekomen en doen er alles aan om hun economie overeind te houden. Volgens de Chief Investment Officer van crypto-hedgefonds BlockTower Capital, Ari Paul, zal de volgende bitcoin (BTC) rally een direct gevolg zijn van deze economische maatregelen.

Paul richt zich in een interview met Cointelegraph vooral op de situatie in de Verenigde Staten. Daar print de Federal Reserve, de centrale bank van de VS, enorme bedragen bij in een poging de economie drijvende te houden. Het resultaat daarvan is inflatie.

- Advertentie -

De CIO van BlockTower spreekt zelfs van “hyperinflatie” zoals we die tijdens de Great Inflation in de jaren 70 zagen. Een nieuwe periode van hyperinflatie zou volgens Paul al begonnen zijn. “We zitten al in een inflatoire markt, en de vroege stadia van een Bitcoin-bullmarkt en een gouden bull-markt.”

“Als we terugkeren naar zoiets als de jaren 70, denk ik dat goud waarschijnlijk vijf tot tien keer of meer stijgt, en dat Bitcoin 10 tot dertig keer over de kop gaat.” Voegt Paul eraan toe.

Ten slotte ziet hij de bitcoin prijs stijgen zolang de verwachting bestaat dat de inflatie hoog zal zijn. In een situatie waarin centrale banken geld blijven bijdrukken blijft die verwachting vrijwel zeker bestaan.

Niemand weet uiteindelijk wat de bitcoin koers echt gaat doen, iets wat dit weekend pijnlijk duidelijk werd. Toen zakte bitcoin namelijk in enkele minuten tijd meer dan $1.500 in waarde. De BTC koers kon echter al snel weer herstellen.

Onze analist Michiel stelt echter in zijn wekelijkse bitcoin koers video dat er wat kleine haarscheurtjes te zien zijn op de 12-uurs grafiek. Vooralsnog blijft de situatie relatief bullish met bitcoin die op het moment van schrijven door de $11.300 lijkt te kunnen breken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.295,88 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.295,88 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...