Timo Bult Timo Bult
07/04/2020 07:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2020 07:29

Bitcoin (BTC) stijgt binnen 24 uur $600 in waarde, ethereum (ETH) ruim 15 procent in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt binnen 24 uur $600 in waarde, ethereum (ETH) ruim 15 procent in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur flink gestegen. De weerstandszone bij $7.000 werd zonder al teveel moeite gebroken en bitcoin steeg vervolgens nog een stukje door! Op dit moment zijn echter vooral bij de altcoins enorme stijgingen te zien, met ethereum (ETH) als grootste stijger van de top 10.

Bitcoin (BTC) stijgt bijna 9 procent in waarde

Zo’n 24 uur geleden bevond bitcoin zich nog ongeveer bij $6.850. In de loop van de dag werd echter de weerstand bij $7.000 vrij snel gebroken. Uiteindelijk kon afgelopen nacht een high neergezet worden van $7.461 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Kortom, bitcoin kon $610 in waarde stijgen, wat neerkomt op een stijging van 9%! Bij $7.400 ligt zoals verwacht de volgende weerstand. De koers is naar beneden afgeslagen en bitcoin is daarmee op dit moment $7.341 waard op Coinbase. Dat bitcoin niet door kon zetten is niet gek na zo’n snelle stijging. Zo belandde de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs en uurlijkse grafieken diep in het overbought gebied.
Op dit moment blijft de $7.400 dus het eerstvolgende obstakel. Op dit prijsniveau bevindt zich daarnaast ook de weerstandslijn van een stijgend wedge-patroon waar BTC sinds 20 maart binnen handelt. Mocht de $7.400 op een zeker moment doorbroken worden dan ligt bij $7.600 waarschijnlijk de volgende hindernis.

Ethereum (ETH) 15 procent in de plus

Niet alleen bij bitcoin waren mooie stijgingen te zien, ook de altcoins staan dik in het groen. De grootste stijger van de top 10 is op dit moment ethereum. De grootste altcoin is nu $171,70 waard na ruim 15% in waarde te zijn gestegen. Ook ripple (XRP) staat mooi in de plus. XRP is na een stijging van 8,2% nu $0,1990 waard.
Andere opvallende stijgers zijn Binance coin (BNB), dat 13,2% in de plus staat en $15,10 waard is, en tezos (XTZ), dat 14,3% in de plus staat en $1,97 waard is.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie