Kevin Schijven Kevin Schijven
24/07/2020 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2020 17:22

Bitcoin (BTC) stijgt naar $20.000 als Amerikaanse banken maar 1% zouden investeren

Nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt naar $20.000 als Amerikaanse banken maar 1% zouden investeren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van bitcoin (BTC) zou in waarde verdubbelen en voorbij de all-time high (ATH) van $20.000 stijgen als Amerikaanse banken zelfs maar 1% van hun beheer erin zouden stoppen. Dat zegt Charles Edwards van Capriole Investments op 23 juli:

Als Amerikaanse banken slechts 1% van hun activa in bitcoin stoppen als investering, hedge of verzekering, dan zou de bitcoin-prijs meer dan verdubbelen. Slechts 1 NASDAQ-aandeel (Grayscale) bezit vandaag al 2% van het circulerende Bitcoin-aanbod. Het is niet moeilijk om te zien waar dit naartoe gaat.

Aldus Edwards. Grayscale Investments heeft dit jaar enorme hoeveelheden bitcoin opgekocht. Onlangs zei Barry Silbert, CEO van Grayscale, dat we nu het punt voorbij zijn dat het niet meer mogelijk is om bitcoin in de VS nog te verbieden.
Kort daarna kondigde de Amerikaanse ministerie van Financiën aan dat banken in de VS nu toegestaan zijn om cryptocurrencies als bitcoin voor klanten op te slaan. Ook Edwards ziet dit als een sterke indicatie dat het niet meer mogelijk is om bitcoin nog te verbieden:

Legalisering van crypto-custody in de VS is bewijs waarom bitcoin niet verboden kan worden. Het is speltheorie dat zich hier afspeelt. Gezamenlijk verbieden stimuleert alleen andere landen om het niet te verbieden. Bewijs: legalisatie in Duitsland, India, Korea eerder in 2020 en nu de VS. Dit is niet te stoppen.

Edwards zei ook onlangs dat de VS nu “officieel” in een economische recessie is beland, wat wellicht bullish kan zijn voor bitcoin.

De VS bevinden zich officieel in een recessie. Toch bereikt de aandelenmarkt alle hoogtepunten. Dit is de kracht van exponentieel geld printen. Uw dollars in 2020 zijn 28% minder waard dan in 2019.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie