Timo Bult Timo Bult
30/04/2019 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2019 14:30

Bitcoin (BTC) stijgt, top 10 cryptocurrencies een zee van groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin stijgt, altcoins presteren goed

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptomarkt is nog steeds niet helemaal hersteld van het nieuws rondom Bitfinex en Tether (USDT), echter is de schade beperkt gebleven. Na het nieuws daalde de totale marktkapitalisatie met ruim $10 miljard naar een niveau van $168 miljard. Langzaam maar zeker zien we de marktkapitalisatie weer iets opkrabbelen.
De marktkapitalisatie is op het moment van schrijven ruim $172 miljard en is dus weer iets hersteld. Zeker in de afgelopen dagen zien we een lichte stijging van de marktkapitalisatie.
Het zijn vooral de altcoins die het op dit moment goed doen met hier en daar stijgingen van ruim 4%. De grootste stijger uit de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is litecoin (LTC). De altcoin steeg met ruim 7% naar een waarde van $72,60.
Bitcoin (BTC) is op het moment van schrijven $5.331 waard na 1,7% te zijn gestegen. Waar bitcoin uiteindelijk naartoe zal gaan zal in de komende uren duidelijk worden. Bitcoin klimt nu aardig, echter bestaat er de kans dat BTC toch weer terugzakt in de komende dagen.
Op dit moment is de eerstvolgende resistance om in de gaten te houden het prijsniveau op ongeveer $5.350. Aan de onderzijde zal de koers mogelijk support vinden op $5.050 of $5.000.
Over het algemeen blijven de analisten positief voor wat betreft de langere termijn. Analisten als Tom Lee en Moon Overlord is het overduidelijk dat bitcoin zich nu in de accumulatiefase zit. Na deze fase, van weinig bewegingen naar beneden of omhoog, zal bitcoin in een sterke bullmarkt terecht gaan komen, aldus de analisten.
Heb je trouwens gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie