Timo Bult Timo Bult
19/09/2020 07:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2020 07:18

Bitcoin (BTC) test belangrijke weerstand tot 2 keer toe, deze altcoins stijgen hard!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) test belangrijke weerstand tot 2 keer toe, deze altcoins stijgen hard!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur heeft de bitcoin (BTC) koers tot twee keer toe een belangrijke weerstand proberen te breken. Dit ging gepaard met een relatief grote koersschommeling. De altcoins zien op hun beurt op dit moment dalingen, al zijn er alsnog een aantal opvallende stijgers te vinden.

Bitcoin (BTC) test, stuitert en test

Zo’n 24 uur geleden bevond bitcoin zich vlak onder de $11.000, een belangrijke weerstandszone waar bitcoin begin september onder zakte. Gisterochtend bereikte bitcoin ook meteen zijn high voor het afgelopen etmaal van $11.039 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Vervolgens zakte de BTC koers aanzienlijk terug om uiteindelijk support te vinden bij $10.800. Nadat bitcoin ruim $200 in waarde afnam konden de bulls bitcoin weer omhoog drukken waarna opnieuw de $11.000 werd getest. De eerdergenoemde high werd echter niet meer bereikt.
Een uitbraak blijft dus nog altijd uit. Bitcoin testte dit weerstandsniveau sinds 16 september al drie keer. Wel vormt de koers steeds hogere lows. Vroeg of laat zal er dus meer duidelijkheid komen of bitcoin door kan stomen naar de 200-uurs Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek, of alsnog verder terugzakt het $10.000-gebied in. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.950 op Coinbase.

Altcoins in het rood, behalve deze twee grote stijgers

Bitcoin staat ondanks zijn grote koersschommeling in de afgelopen 24 uur, nog 0,4% in het groen. Bitcoin cash (BCH), dat tevens 0,4% in de plus staat, en bitcoin zijn op dit moment de enige stijgers van de top 10. Chainlink (LINK) is op dit moment de hardste daler. De nummer 8 staat 6,3% in het rood en is nu $10,20 waard.
Net buiten de top 20 zijn weer een aantal grote stijgers te vinden. Zo staat NEM (XEM) ruim 17,6% in de plus. Waar de stijging vandaan komt is niet precies duidelijk. Wel kwam gisteren het nieuws naar buiten dat het project een nieuwe CTO heeft, Kristy-Leigh Minehan.
Ten slotte staat uniswap (UNI) nog altijd dik in de plus. De token van DeFi-exchange Uniswap werd onlangs onverwachts uitgedeeld aan gebruikers van het platform. UNI dient als een mechanisme om te stemmen voor verbeteringen op de exchange. De token steeg meteen flink in prijs en staat nu nog 45,6% in het groen. Het lijkt erop dat vooral hype een grote rol heeft in deze stijging, stap dus niet zomaar in en doe eerst onderzoek!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie