Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
31/07/2020 12:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2020 12:14

Bitcoin (BTC) volume in Rusland stijgt na coronacrisis en duidelijkere wetgeving

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) volume in Rusland stijgt na coronacrisis en duidelijkere wetgeving

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) wordt steeds groter in Rusland, ondanks de onduidelijke regelgeving in het land. Ondanks dit alles bleef bitcoin trading bestaan, sterker nog het wordt steeds populairder volgens crypto exchange Paxful. Ze trokken deze conclusie uit peer-to-peer data van hun exchange. Ze hebben een toename in gebruikers waargenomen van 350% in het afgelopen jaar.
Toen het coronavirus uitbrak zag de exchange een sterke toename in gebruikers vanaf maart. Maandelijks braken ze records met het nieuwe aantal registraties op hun website. De onrust die heerst naar aanleiding van het COVID-19 virus en recente juridische verduidelijking die bitcoin holders een voordeel geeft, zijn positieve ontwikkelingen en zorgen voor een toename van handelaren.
Op 24 juli voerde de Russische Doema na maanden van discussie de nieuwe “Law on Financial Assets” wet door. Deze wet zou crimineel en commercieel gebruik van cryptocurrencies verbieden maar gaf crypto een legale juridische status.
“Afgezien van de crisis had Rusland altijd al een monolitisch banksysteem die beheerd werd door een paar grote spelers. In Rusland gaan er steeds meer mensen op zoek naar een nieuw alternatief om te kunnen beleggen en geld kunnen verdienen. Bitcoin geeft meer vrijheid door middel van het P2P en onze data toont dat aan.” Aldus Anton Kozlov, manager van Paxful verantwoordelijk voor de Russische markt.
Ondanks de flinke groei van Paxful in de P2P sector, is er nog een lange weg te gaan als ze aan willen sluiten bij de huidige marktleider, LocalBitcoins. Rusland heeft momenteel de grootste markt als het aankomt op peer-to-peer bitcoin trading binnen Europa. Bijna al het volume loopt daarbij via LocalBitcoins. Volgens data van Useful Tilips bereikte het volume net geen half miljoen dollar in Rusland. Finland daarentegen oversteeg ruim $31 miljoen aan volume op LocalBitcoins.
Ondanks dat het nu nog een groot verschil lijkt, heeft het Amerikaanse platform een flinke slag geslagen. Ook in Afrika is Paxful het go-to platform geworden en lijkt steeds dichter in de buurt te komen van Latijns Amerika.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie