Timo Bult Timo Bult
23/08/2019 08:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2019 08:52

Bitcoin (BTC) weer boven de $10.000 maar analist is "een beetje bearish"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoe weet je of een bearmarkt voor Bitcoin dreigt?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is weer terug boven de $10.000, echter blijven veel analisten voorzichtig. Ondanks die voorzichtigheid ziet de bitcoin koers over de afgelopen 24 uur een redelijke stijging in waarde. De grootste stijgingen zijn op dit moment echter bij de altcoins te zien.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.202 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 2,01% in waarde te zijn gestegen. Ethereum (ETH), de grootste altcoin, zag over de afgelopen 24 uur een stijging van bijna 3,65% waarmee het naar een waarde van $193,03 stijgt. Ripple (XRP) staat na een stijging van 2,85% op een waarde van $0,2723.
De grootste stijger binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is op dit moment EOS. Met een stijging van 5,8% komt de altcoin op een waarde van $3,71 te staan. Ten slotte is er nog een opvallende stijger vlak buiten de top 10 te zien. TRON (TRX) weet na een stijging van 6,84% de 13e plek terug te pakken van de altcoin UNU SED LEO (LEO). Door de relatief goed presterende altcoins zakt de bitcoin dominantie weer iets terug naar 68,4%.
Gisteren zakte bitcoin nog terug onder de $10.000 en vormde de BTC koers een low op $9.759. Vervolgens wist bitcoin weer terug te stijgen naar de $10.000 en hier doorheen te breken.
Op dit moment handelt bitcoin in het weerstandsgebied bij $10.200. Bij doorbraak komt de koers echter in een gebied terecht waar flink wat weerstand ligt. Zo is er het gebied tussen de $10.400 en $10.500 dat eerder voor flink wat weerstand zorgde.
Echter komt daar bovenop dat ook de 100-uurs moving average (MA) zich vlak onder de $10.400 bevindt. Daarnaast ligt er nog een dalende trendlijn die de koers over de langere termijn vormde welke rond de $10.500 voor weerstand kan gaan zorgen.
Zakt de koers terug dan kan BTC mogelijk support vinden bij $10.000 en daaronder $9.750. Zakt de koers ook hier doorheen dan is $9.500 het volgende doel.
Ondanks het feit dat bitcoin op dit moment door de $10.000 heen is gebroken blijven analisten voorzichtig. Zo stelde de bekende analist Brian Kelly tijdens CNBC’s Squawk Box dat de bitcoin prijs “te ver vooruit is gelopen op de fundamentals”. Hij ziet namelijk dat het aantal actieve bitcoin wallet adressen afneemt terwijl de prijs juist stijgt. Daarom is hij op de korte termijn “een beetje bearish“.


Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie