Timo Bult Timo Bult
23/08/2019 08:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2019 08:52

Bitcoin (BTC) weer boven de $10.000 maar analist is "een beetje bearish"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoe weet je of een bearmarkt voor Bitcoin dreigt?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is weer terug boven de $10.000, echter blijven veel analisten voorzichtig. Ondanks die voorzichtigheid ziet de bitcoin koers over de afgelopen 24 uur een redelijke stijging in waarde. De grootste stijgingen zijn op dit moment echter bij de altcoins te zien.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.202 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 2,01% in waarde te zijn gestegen. Ethereum (ETH), de grootste altcoin, zag over de afgelopen 24 uur een stijging van bijna 3,65% waarmee het naar een waarde van $193,03 stijgt. Ripple (XRP) staat na een stijging van 2,85% op een waarde van $0,2723.
De grootste stijger binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is op dit moment EOS. Met een stijging van 5,8% komt de altcoin op een waarde van $3,71 te staan. Ten slotte is er nog een opvallende stijger vlak buiten de top 10 te zien. TRON (TRX) weet na een stijging van 6,84% de 13e plek terug te pakken van de altcoin UNU SED LEO (LEO). Door de relatief goed presterende altcoins zakt de bitcoin dominantie weer iets terug naar 68,4%.
Gisteren zakte bitcoin nog terug onder de $10.000 en vormde de BTC koers een low op $9.759. Vervolgens wist bitcoin weer terug te stijgen naar de $10.000 en hier doorheen te breken.
Op dit moment handelt bitcoin in het weerstandsgebied bij $10.200. Bij doorbraak komt de koers echter in een gebied terecht waar flink wat weerstand ligt. Zo is er het gebied tussen de $10.400 en $10.500 dat eerder voor flink wat weerstand zorgde.
Echter komt daar bovenop dat ook de 100-uurs moving average (MA) zich vlak onder de $10.400 bevindt. Daarnaast ligt er nog een dalende trendlijn die de koers over de langere termijn vormde welke rond de $10.500 voor weerstand kan gaan zorgen.
Zakt de koers terug dan kan BTC mogelijk support vinden bij $10.000 en daaronder $9.750. Zakt de koers ook hier doorheen dan is $9.500 het volgende doel.
Ondanks het feit dat bitcoin op dit moment door de $10.000 heen is gebroken blijven analisten voorzichtig. Zo stelde de bekende analist Brian Kelly tijdens CNBC’s Squawk Box dat de bitcoin prijs “te ver vooruit is gelopen op de fundamentals”. Hij ziet namelijk dat het aantal actieve bitcoin wallet adressen afneemt terwijl de prijs juist stijgt. Daarom is hij op de korte termijn “een beetje bearish“.


Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie