Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) wellicht begonnen aan rally naar $100.000, volgens update S2F model...

Bitcoin (BTC) wellicht begonnen aan rally naar $100.000, volgens update S2F model van PlanB

PlanB, de anonieme Nederlandse bitcoin (BTC) analist, heeft zijn bekende stock-to-flow (S2F) model zojuist aangepast. Hieruit blijkt dat bitcoin wellicht begonnen is aan een rally die de koers van bitcoin naar $100.000 zou kunnen sturen.

- Advertentie -

PlanB meldt op 1 juni dat hij een nieuwe rode stip heeft toegevoegd aan zijn S2F grafiek. De rode stippen geven een zogeheten bull-run aan. De eerste twee rijen rode stippen staan kort na de eerste en tweede halving van bitcoin genoteerd, in 2012 en 2016. Tijdens een halving wordt de toestroom van nieuwe BTC-tokens op de markt gehalveerd.

Nu heeft PlanB dus een nieuwe rode stip toegevoegd op de grafiek. Deze stip duidt aan dat bitcoin wellicht aan een nieuwe bull-run begonnen is, kort na de derde halving van bitcoin, die op 12 mei plaatsvond. Volgens de analist zou deze run de prijs van BTC helemaal naar $100.000 kunnen brengen.

Het stock-to-flow model wordt gebruikt om de prijs te voorspellen van een product door naar de schaarste ervan te kijken. Dat doet men door het aanbod (stock) te delen met de toestroom van nieuwe tokens (flow) op de markt. Het model was oorspronkelijk ontwikkeld voor de edelmetaalmarkten als goud en zilver.

PlanB paste dit model als eerst toe op bitcoin en maakte daarmee gelijk naam in de wereld van cryptocurrency. Zijn model is enorm populair doordat het tot dusver vrij accuraat is gebleken.

Eind april publiceerde PlanB een nieuwe versie van het model: het stock to flow cross asset (S2FX) model. Op deze versie wordt een prijs van maar liefst 288.000 voorspeld tegen 2024.

Onlangs was nog op Crypto Insiders te lezen waarom PlanB zijn identiteit geheim houdt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.343,79 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.235,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.295,14 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.295,89 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.297,42 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...