Timo Bult Timo Bult
14/11/2020 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2020 14:04

Bitcoin (BTC) whales kochten relatief hoog in, blijkt uit data van Whalemap

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whales kochten relatief hoog in, blijkt uit data van Whalemap

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) traders kijken vaak naar wat de whales doen. Whales zijn wallets die enorme hoeveelheden bitcoin bezitten. Hun bewegingen kunnen de algehele richting van de koers vaak behoorlijk beïnvloeden. De analisten bij Whalemap deelden onlangs een interessante grafiek met daarop de prijszones waar de whales gedurende de huidige rally hebben ingekocht.
Op de onderstaande grafieken zijn de inflows weergegeven van whale wallets. Een inflow is, zoals Whalemap het uitlegt, “het gebied waar bitcoins binnenstroomden/werden verzameld.” Elke bubbel op de grafiek markeert een prijsgebied waar bitcoins werden gekocht door whales.


Whalemap schrijft: “Dit is hoe institutionele FOMO eruit ziet.” FOMO, of Fear-of-Missing-Out, is een term die een situaties beschrijft waarin investeerders bitcoin kopen omdat zij bang zijn om de grote stijgingen mis te lopen. FOMO was een van de belangrijkste factoren waardoor bitcoin in 2017 naar $20.000 steeg. Deze keer ligt het echter iets anders.
Institutionele beleggers waren toen namelijk nog niet echt actief op de markt. Echter verschenen de afgelopen maanden meerdere berichten van grote partijen die in bitcoin zijn gestapt, denk aan MicroStrategy en Square. Wat daarnaast ook opvalt is de prijsniveaus waarop whales hebben ingekocht.
Grote clusters kochten namelijk bij $14.914, $15.268 en zelfs $16.411 in, niet ver van de all-time high (ATH) verwijderd. En met in het achterhoofd dat whales vaak voor de lange termijn investeren, kan dit betekenen dat de huidige bullmarkt een stuk sterker kan gaan zijn dan de vorige.
Niet alleen de adoptie onder institutionele beleggers neemt toe, ook onder retailbeleggers lijkt dit het geval te zijn. Alle Amerikanen kunnen namelijk sinds kort bitcoin kopen via PayPal. Door de grote vraag heeft de betalingsgigant ook nog eens de limieten opgeschroefd!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie