Rico Engelbarts
15/09/2020 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2020 18:33

'Bitcoin (BTC) zal geen catastrofale dumps meer zien,' zegt analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) zal geen catastrofale dumps meer zien,' zegt analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens statisticus Willy Woo gaat het er positief uitzien voor bullish investeerders nu de markt de $11.000 nadert. In een reeks tweets op 14 september benadrukte Woo de sterkte van de markt en zei hij dat de huidige prijsniveaus een goed instappunt voor investeerders zouden kunnen zijn.

“Het is geen slecht moment om als spot belegger in te stappen. Er is genoeg koopondersteuning onder de 10k, dit is een buy-the-dip-scenario.”

Volgens Woo is de wisseling van investeerders nu weer voltooid en is het zeer waarschijnlijk dat bitcoin (BTC) de komende weken naar boven beweegt. Hij verwees naar on-chain activiteit op het Bitcoin-netwerk die de afgelopen weken een piek zag toen BTC/USD daalde naar een dieptepunt van $9.800.


Nu de markt weer langzaam aan het keren is, is het volgens de analist is nu onwaarschijnlijk dat de markt een ‘catastrofale dump’ mee gaat maken. Maandag zag BTC namelijk een sterke stijging richting $10.800 – wat vergelijkbaar resultaat kan hebben parallel aan de bullmarkt van 2017.
Daarnaast is de bekende Nederlandse analist en trader PlanB, die bekend is van zijn stock-to-flow (S2F) model, is er ook van overtuigd dat het tijd is voor een groeispurt, waarna we door zullen gaan naar de €100.000. Dat niveau vertegenwoordigt een verandering van orde van grootte, vergelijkbaar met hoe BTC/USD in 2017 transformeerde van $100 naar $1.000 en vervolgens van $1.000 naar $10.000.
Toch is Woo wel voorzichtig op de korte termijn en ziet hij nog wel kleinere dumps voorkomen in de toekomst. Het ergste zou echter al geweest zijn, wat betekent dat wanneer de weerstand doorbroken wordt, dit heel bullish kan zijn voor de markt.
Samenvattend zegt Woo dat hij geen megadumps verwacht, maar wellicht een paar pumps en dumps terwijl de weerstand aan het wankelen is.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie