Timo Bult Timo Bult
17/12/2020 08:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2020 08:23

Bitcoin (BTC) zet door en komt comfortabel boven de $20k terecht, ripple (XRP) de grootste stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zet door en komt comfortabel boven de $20k terecht, ripple (XRP) de grootste stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gistermiddag werd de magische grens van $20.000 gebroken door bitcoin (BTC)! Het historische moment werd gevolgd door een enorme versnelling. De bitcoin koers staat hierdoor nu alweer een paar duizend dollar boven de $20.000!

Bitcoin (BTC) op snelheid door de $20.000

Na het doorbreken van de $20.000 begon de BTC prijs hard te stijgen. Bitcoin noteerde in ongeveer 20 uur tijd een stijging van bijna 14% en is hiermee nu $22.800 waard op cryptocurrency exchange Coinbase. De $20.000 wordt dus weer wat kleiner in de achteruitkijkspiegel!
Aangezien dit voor iedereen nieuw terrein is, is het onduidelijk waar de koers zijn eerste grote weerstand gaat ondervinden. Michiel Ipenburg, analist bij Crypto Insiders, deelde daarom gisteren in onze Members-omgeving dat het vooral de ronde getallen zijn die op dit moment weerstand kunnen gaan bieden.
Daarbij moet gezegd worden dat de bitcoin prijs op dit moment erg volatiel is en dat een flinke correctie ook zomaar kan gebeuren. Het is daarom verstandig om voorzichtig te zijn, zeker wanneer je de bitcoin markt voor het eerst betreedt.

Altcoins doen er ook een schepje bovenop

Zoals vaker gezien in het verleden trekt bitcoin ook nu weer de altcoins met zich mee. Opvallend daarbij is de stijging van ripple (XRP). De nummer 3 crypto staat 21,7% in het groen en is $0,5571 waard. De schade na de snapshot van de SPARK token airdrop lijkt hiermee weer vrijwel goedgemaakt.
Ethereum (ETH) weet met een stijging van 10,8% comfortabel boven de $600 te komen en is nu $650 waard. Litecoin (LTC) is nog zo’n harde stijger. LTC staat 15,4% in de plus en is nu $93,40 waard.
De gehele cryptomarkt steeg de afgelopen 24 uur met 13% in waarde en stijgt zodoende naar een totale marktkapitalisatie van $637,8 miljard. Ook neemt de bitcoin dominantie flink toe. Het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal steeg met 1,38% en is nu 65,2%. Bitcoin wint hiermee dus weer wat terrein op de altcoins.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie