Simon Bosch Simon Bosch
01/03/2024 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2024 17:18

Bitcoin crash nu waarschijnlijker dan verdere opmars, zeggen analisten

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crash nu waarschijnlijker dan verdere opmars, zeggen analisten

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is sinds begin dit jaar al met ongeveer 50 procent gestegen, en sinds afgelopen september zelfs al met ruim 150 procent. Het optimisme is dan ook enorm, maar volgens analisten moeten handelaren voorzichtig zijn. De koers staat bijna op een all-time high, en zou eerder gaan crashen dan verder stijgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoins RSI zegt overgewaardeerd

Dat concludeerden analisten van The Market Ear afgelopen donderdag in een onderzoeksrapport. De twee-wekelijkse Relative Strength Index (RSI) staat voor bitcoin nu op 88. Dit niveau is samen met de koers nog nooit tegelijkertijd waargenomen, wat suggereert dat de hype bijzonder extreem is. Een hogere prijs achterna jagen ziet eruit als een erg late keuze, concluderen de onderzoekers.

Wel heeft de RSI vaker op een waarde van 88 gestaan, zoals in de bullmarkten van 2017 en 2020. Een activa is al overgewaardeerd als de RSI boven een waarde van 70 staat. Daarna volgde meestal een correctie of een periode van consolidatie, waarna de koers verschillende keren verder is gestegen. De observatie is dus geen garantie dat de koers vanaf hier voornamelijk zal dalen.

Advertentie

Bitcoin-ETF’s en halving gunstig voor de koers?

Er is de afgelopen tijd een hoop gebeurd waardoor handelaren bullish zijn op bitcoin. Vermoedelijk is de voornaamste factor de goedkeuring van 10 spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hierdoor hebben miljarden Amerikaanse dollars hun weg naar bitcoin gevonden. Het zorgde voor de grootste groei van crypto-beursfondsen ooit. De dagelijkse kapitaalinstromen waren zelfs groter dan wat miners konden produceren.

Over miners gesproken; naar verwachting vindt eind april de eerstvolgende Bitcoin halving plaats. Miners zullen per gedolven block op de blockchain hierna maar de helft van de bitcoins ontvangen als nu. Volgens veel analisten zal dit zorgen voor een verdere koersstijging. Tegelijkertijd is ook de verwachting dat het voor veel miners een stuk lastiger zal zijn om winst te maken. Mining kost namelijk ook een hoop geld.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie