Kevin Schijven Kevin Schijven
11/04/2022 09:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2022 09:04

Bitcoin dipt dieper terwijl angst toeneemt, kan koers nu herstellen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dipt dieper terwijl angst toeneemt, kan koers nu herstellen?

Foto: nuttapon averuttaman/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een moeilijke week achter de rug, en de angst en onzekerheid liggen zeer hoog. Bitcoin ligt momenteel op een cruciaal punt; als de koers nog veel dieper daalt, dan nemen de bears mogelijk de overhand. Mocht bitcoin hier een bodem vinden en herstellen, dan zien we mogelijk het vertrouwen weer snel terugkeren.

Bitcoin koers klapt samen met de aandelen van Meta en Nvidia omlaag
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers dipt nog dieper

De bitcoin koers zakte vrijdagnacht naar $42.500 en hield daar zaterdag stand. Tegen gisterenavond begon bitcoin even te stijgen en leek daarmee mogelijk al aan een herstel te beginnen. Echter werd bitcoin rond $43.400 afgewezen en kelderde toen weer flink.

De pullback bracht de koers vervolgens naar een nog dieper punt, namelijk de $42.250. Vanochtend dipte bitcoin zelfs even naar $41.900, maar kon gelijk herstellen naar $42.250. De BTC prijs komt momenteel op $42.300 uit op KuCoin en €38.750 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vandaag 1% in de min en 9% in de min ten opzichte van een week geleden.

Advertentie

Fed angst en DXY koers raken BTC

De hoop is dat bitcoin niet nog veel dieper dipt, want dan zou de koers weer terug kunnen vallen in het consolidatiebereik waar bitcoin een maand geleden nog in hing. Er is echter veel angst over het aangescherpte beleid van de Federal Reserve en de correlatie met aandelenmarkten ligt nog altijd hoog. Ook is er nog altijd een gebrek aan nieuwe vraag. We zien nog steeds geen zogenaamde retail FOMO, ondanks het Bitcoin 2022 evenement.

Bitcoin daalde afgelopen week ook samen met een stijgende dollar index (DXY) koers. Analisten denken echter dat DXY mogelijk een top heeft bereikt en dat zou goed uit kunnen pakken voor de BTC koers.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin tussen moving averages

Het is mogelijk dat bitcoin ook rond de huidige prijs in een consolidatiefase gaat, aangezien noch de bears noch de bulls momenteel de overhand hebben. Voor nu zijn de grote ronde moving averages de niveaus om in de gaten te houden.

Bitcoin beweegt namelijk momenteel tussen de 50-dagen simple moving average, rond $41.950, en de 50-dagen exponential moving average, rond $42.950. Mogelijk kunnen we dit bereik iets vergoten aan de hand van de 100-dagen SMA, rond $41.550, en 100-dagen EMA, rond $43.500. Het zou geen grote verassing zijn als bitcoin tussen deze prijzen nog langer blijft hangen. Mocht de koers toch uitbreken, dan kunnen we kijken naar de 200-dagen EMA rond $44.700 en de 50-weken SMA rond $45.300.

Bitcoin ETF’s beleven teleurstellende dag, BlackRock in het bijzonder
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC accumulatie zet alsnog door

Ondanks de grote hoeveelheid angst, zet de accumulatie wel door en dat zorgt wellicht voor deze tweestrijd tussen de bears en bulls. Afgelopen weekend stroomde alsnog maar liefst 91 BTC in een dag uit crypto-beurzen:

Ook deze analist toont aan met behulp van de zogenaamde Binary Coin Days Destroyed (BCDD) indicator dat lange termijn bezitters BTC aan het accumuleren zijn tegen de huidige prijs. Daarnaast kocht ook Terra (LUNA) weer meer BTC van het weekend.

Toenemende wereldwijde turbulentie zet bitcoin onder druk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1513310628206813188

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie