Kevin Schijven Kevin Schijven
26/01/2021 18:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2021 18:51

Bitcoin en alle huidige crypto zijn niet duurzaam en zullen geen fiat vervangen, zegt president Bank of England

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en alle huidige crypto zijn niet duurzaam en zullen geen fiat vervangen, zegt president Bank of England

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Andrew Bailey, president van de Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat alle cryptocurrencies momenteel op de markt, waaronder bitcoin (BTC), niet duurzaam zijn en geen fiatvaluta zullen vervangen.
Dat zegt de Britse centrale bankier tijdens ‘Resetting Digital Currencies’ discussiepanel bij het World Economic Forum in Davos op 25 januari:


Alhoewel Bailey van mening is dat digitale innovatie omtrent betalingen hier is om te blijven, zegt hij dat alle huidige cryptocurrencies niet aan de eisen voldoen. Hij noemt het een kwestie van ontwerp en bestuur die een cryptocurrency duurzaam maakt:

 “Zijn we beland op wat ik het ontwerp, het bestuur en de regelingen voor wat ik een blijvende digitale valuta zou kunnen noemen? Nee, ik denk dat we er nog niet zijn, eerlijk gezegd. Ik denk niet dat cryptocurrencies zoals oorspronkelijk geformuleerd hieraan voldoen.”

Bailey zegt dat volatiliteit het grootste probleem is. Volgens de bankier willen mensen betalingen uitvoeren via een stabiel medium, en dat is bitcoin niet. Waar hij wel oog voor heeft zijn zogeheten stablecoins, crypto gekoppeld aan de waarde van een activa of valuta, zoals fiatgeld.

“De hele kwestie van mensen die er zeker van zijn dat hun betalingen zullen worden gedaan in iets met een stabiele waarde, is uiteindelijk terug te voeren op wat wij fiatvaluta noemen, dat een link heeft met de staat.”

En het zou een betaalmiddel zijn waar de centrale bank controle over heeft, al zegt hij dat niet. Onlangs zei Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), dat bitcoin internationaal gereguleerd moet worden. Ze beweerde dat bitcoin vooral illegaal wordt gebruikt. Zij is van plan om een stablecoin uit te brengen met een digitale euro.
Ook Janet Yellen beweerde onlangs dat bitcoin vooral illegaal gebruikt wordt. Zij werd gisteren de allereerste vrouwelijke Amerikaanse minister van Financiën.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie