Kevin Schijven Kevin Schijven
02/11/2021 09:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2021 09:46

Bitcoin en ethereum consolideren terwijl polkadot nieuwe ATH pakt en metaverse NFT koersen hard stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum consolideren terwijl polkadot nieuwe ATH pakt en metaverse NFT koersen hard stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het ziet er naar uit dat november wellicht zo veelbelovend als oktober kan uitpakken. De cryptocurrency markt bereikte vanochtend weer een nieuw record met een totale marktkapitalisatie van $2,793 biljoen. De twee grootste crypto consolideren echter nog steeds en de meme coins lijken nu wat af te koelen waardoor ze wellicht wat ruimte kunnen maken voor andere altcoins.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin

De volatiliteit van bitcoin (BTC) neemt steeds verder af en de koers komt in een steeds nauwer bereik vast te zitten. Bitcoin maakte gisteren nog een dipje en kwam even onder $60.000 uit, maar de koers maakte toen ook gelijk weer een flinke bounce en kwam rond de middag bij een piek van $62.300 uit.

Vervolgens corrigeerde bitcoin weer omlaag en de koers maakte gisterenavond driemaal rond $60.5000 een stuiter. Bitcoin kon daarna weer iets klimmen, maar de weerstand rond $61.900 was voor nu nog te groot en de koers valt terug naar $61.500.

De kans lijkt groot te zijn dat op een gegeven moment bitcoin uitbreekt en we weer veel volatiliteit zullen zien, maar voor nu lijkt de koers nog in een consolidatiefase te zitten. Ondertussen kunnen een aantal altcoins wel aantrekken waardoor de dominantie van bitcoin onder 42% zakt.

Desondanks blijft het herstel van de hash rate doorzetten sinds het mining verbod in China begin deze zomer. Dat leidde afgelopen nacht tot een stijging van de zogeheten mining difficulty voor de achtste keer op rij.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) kwam zondagnacht nog in de buurt van $4.400 maar maakte vervolgens samen met bitcoin een dip terug naar $4.200. Gisterenavond slingerde ether meerdere malen heen en weer tussen $4.260 en $4.360 en de koers piekte vanochtend rond $4.380. Op het moment van schrijven zakt ether naar $4.340. Ether zit nog steeds in een opwaartse trend en de kans lijkt groot dat de koers binnenkort weer uitbreekt.

Polkadot (DOT) brak gisteren al uit. De DOT koers was de afgelopen weken rond $42 aan het consolideren en brak gisteren eindelijk uit met nieuws over de aankomende parachain veiling. DOT kwam rond 10 uur gisterenavond zelfs voor het eerst even boven $50 uit en vestigde een all-time high (ATH) rond $50,85. Vervolgens corrigeerde de koers iets omlaag, maar DOT houdt vooralsnog stand boven $48. Met een sterk toename in het volume lijkt de kans groot te zijn dat DOT snel weer zijn record doorbreekt.

Nog sterker stijgen vandaag weer de koersen van meerdere non-fungible token (NFT) projecten, wellicht door de “metaverse” hype. Decentraland (MANA) staat weer 19% in de plus, enjin coin (ENJ) staat 20% in de plus en chiliz (CHZ) zelfs 21%. Ook audius (AUDIO) stijgt momenteel hard en staat 26% in het groen. De hardste stijger vandaag is nieuwkomer sandbox (SAND). SAND staat 64% in de plus vandaag, 240% deze week en bereikte afgelopen nacht een nieuwe ATH van $3,33.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie