Kevin Schijven Kevin Schijven
14/05/2021 08:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2021 08:23

Bitcoin en Ethereum herstellen iets na bloedbad, Cardano pakt nieuwe ATH en Dogecoin stijgt weer hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en Ethereum herstellen iets na bloedbad, Cardano pakt nieuwe ATH en Dogecoin stijgt weer hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was gisteren een treurig beeld in de cryptocurrency markt. Eerst trok Tesla CEO Elon Musk de hele markt omlaag met fear, uncertainty & doubt (FUD), waaruit blijkt dat hij zich eigenlijk nooit verdiept heeft in Bitcoin. Vervolgens kreeg de markt nog een klap te verduren na nieuws over dat Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, onderzocht wordt door Amerikaanse ministerie van Justitie en belastingdienst.

Het veroorzaakte een bloedbad op de markt en de totale marktkapitalisatie daalde met bijna 20% van $2,6 biljoen naar $2,1 biljoen. Inmiddels is de markt weer langzamerhand aan het herstellen en staat de totale kapitalisatie weer terug op $2,3 biljoen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) dook na het Tesla nieuws onder de $50.000 uit en na het Binance nieuws kwam de koers zelfs even bij $47.000 uit. Gedurende nacht herstelde bitcoin weer enigszins wat suggereert dat investeerders de dip kochten. Momenteel vecht bitcoin weer om de $50.000, maar alsnog zijn alle winsten van de afgelopen 3 weken verloren en staat de koers bijna 25% onder de all-time high (ATH) van 14 april. De dominantie van bitcoin zakt vandaag naar 40%.

Ethereum (ETH)

Ook Ethereum (ETH) kreeg een zware klap te verduren. De ether koers vestigde op 12 mei nog een nieuw record van $4.355. Gisterenavond zakte de koers terug naar $3.500. Dat is een daling van bijna 20% in anderhalve dag. De ether koers lijkt nu weer te herstellen, maar ligt alsnog onder $3.900.

Cardano (ADA)

De Cardano (ADA) koers begon gisterenmiddag als een van de enige crypto op de markt te stijgen. Ook nadat het nieuws van Binance naar buitenkwam, trok ADA zich daar niets van aan. De koers steeg afgelopen nacht van $1,62 met 21% naar een nieuwe ATH van $1,97. Sindsdien corrigeert de koers weer iets omlaag en staat nu rond $1,85.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) viel in eerste instantie ook helemaal terug en kwam bij $0,38 uit. Echter begon de DOGE koers afgelopen nacht juist weer hard te stijgen. Dogecoin tikte vanochtend alweer $0,56 aan, dat is dus een stijging van 47% gedurende nacht! Later meer op Crypto Insiders over deze stijging.

Alhoewel de meeste crypto koersen langzamerhand herstellen, staan ze nog wel dik onder hun prijzen van twee dagen geleden. De FUD zorgde voor veel paniek op de markt gisteren en crypto-beurzen zagen dan ook de grootste instroom in een jaar:

Toch zien we ook weer enkele koersen goed in het groen staan. Hedera Hashgraph (HBAR) en Klaytn (KLAY) staan beide meer dan 30% in de plus en Arweave (AR) maakte vanochtend nog een sprong van 45% naar een nieuwe ATH van $42.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie