Kevin Schijven Kevin Schijven
27/05/2021 08:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2021 08:21

Bitcoin en Ethereum koersen blijven hangen, NFT’s als Chiliz en Enjin vandaag grootste stijgers

Nieuws
Bitcoin en Ethereum koersen blijven hangen, NFT's als Chiliz en Enjin vandaag grootste stijgers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt herstelde enigszins maandag en dinsdag, maar dat herstel wist gisteren en afgelopen nacht niet door te zetten. Veel koersen staan vandaag weer enkele procenten in het rood en de totale marktkapitalisatie daalt weer naar $1,7 miljard. Ondanks schommelende koersen lijkt de markt in een consolidatiefase te zitten en lijkt het algemene marktsentiment minder huiverig te zijn dan in de afgelopen weken.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) tikte gisterenochtend even $40.600, maar voorlopig lijkt dat nog de piek te blijven. Sindsdien zit de bitcoin koers weer in een lichte neerwaartse trend en komen de pieken en dalen van een volatiele koers steeds iets lager uit.

Afgelopen nacht tikte bitcoin nog even $39.500 aan, maar daalde toen hard omlaag naar $37.350 en zakte weer onder de 200-dagen moving average. Hier lijkt toch een belangrijk supportlevel te zitten en we zien vanochtend dan ook weer een lichte trendommekeer. Bitcoin breekt vanochtend weer door $38.000, maar met een afnemend volume is het maar de vraag of de koers vandaag weer $40.000 gaat testen of juist door $37.000 zakt richting $35.000. Er is ook een grote kans dat bitcoin nog even in dit bereik blijft hangen. De dominantie van bitcoin is vandaag weer terug op 41%.

Benieuwd hoe onze analist Michiel naar de huidige situatie kijkt? Vind hier de Insider koersvideo.

Ethereum

Ethereum (ETH) leek zijn herstel in eerste instantie wel door te zetten en tikte afgelopen nacht weer even $2.900 aan, maar zag toen sterke afwijzing waardoor koers in een keer met 8% daalde en terug bij $2.665 uitkwam. Daar wordt wellicht een voorlopige bodem gevonden en op het moment van schrijven vechten de bulls om weer door $2.750 te breken.

Grootse dalers

Veel koersen staan vandaag licht in het rood, maar een reeks van altcoins staan vandaag toch zelfs zo’n 10% in de min. Dat zijn: Telcoin (TEL), Graph (GRT), PancakeSwap (CAKE), Fantom (FTM), Stellar (XLM), Internet Computer (ICP), Terra (LUNA), Holo (HOT) en Harmony (ONE). Shiba Inu (SHIB) en Amp (AMP) zijn de grootste dalers vandaag en staan 14% in het rood.

NFT’s grootste stijgers

De koersen die vandaag het best presteren zijn die van zogeheten de non-fungible tokens (NFT’s). Decentraland (MANA) staat vandaag 6,5% in de plus. Chiliz staat maar liefst 18% in de plus en Enjin Coin (ENJ) zelfs 35%. ENJ staat deze week nu meer dan 50% in de plus ondanks de harde crash van afgelopen week, maar zit alsnog 50% onder zijn all-time high (ATH) uit begin april.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie