Kevin Schijven Kevin Schijven
13/08/2021 08:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2021 08:47

Bitcoin en ethereum koersen herstellen van dip en stijgen weer, cardano en chiliz gaan hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum koersen herstellen van dip en stijgen weer, cardano en chiliz gaan hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt zakte gisteren even waarbij veel koersen een kleine correctie maakten. Dat was ook wel enigszins te verwachten na een week lang van bijna onaangebroken stijgingen. De verwachting was eigenlijk dat de correctie de prijzen nog iets lager zou duwen, maar afgelopen nacht begonnen de koersen alweer flink te stijgen. Bijna alle crypto staan vandaag in het groen en de totale markkapitalisatie staat weer voor het eerst sinds mei boven $2 biljoen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) corrigeerde gisteren even flink omlaag, maar vond vervolgens eerder dan verwacht al support. Kort na middennacht maakte bitcoin een sterke bounce omhoog vanaf $44.000, wellicht een nieuwe higher low. Op het moment van schrijven tikt bitcoin alweer $46.300 aan, dat is een stijging van 5% gedurende nacht. Het ziet er naar uit dat deze stijging wellicht nog even door kan zetten, maar of bitcoin ook daadwerkelijk $50.000 dit weekend bereikt, is maar zeer de vraag. Het ‘golden cross’ patroon, wanneer de 50- en 200-dagen moving averages elkaar doorkruizen, werd door de dip iets uitgesteld, maar vormt wellicht alsnog vandaag. Deze rally ziet, zoals analist Will Clemente aangeeft, er gezonder dan ooit uit:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) zakte gisteren met bitcoin mee omlaag, maar vond al iets eerder op de avond support bij $3.000. De ether koers stuiterde tweemaal op deze grens en steeg vervolgens afgelopen nacht flink omhoog. Ether komt op het moment van schrijven bij $3.230 uit, dat is een stijging van ongeveer 7,5% vanaf de dip.

Cardano (ADA) staat vandaag verreweg het verst in het groen onder de top 10 grootste crypto. Dat komt mede doordat de ADA koers gisteren minder hard omlaag corrigeerde. De ADA koers zakte gisterenavond even naar $1,71 en duwt vanochtend tegen $2.00 aan. Dat is een stijging van maar liefst 17%, de aanstaande ‘Alonzo’ update lijkt steeds meer hype te genereren. Echter heeft ADA momenteel veel moeite om door deze weerstand te breken.

Buiten de top 10 crypto zien we nog een aantal koersen vandaag flink aantrekken. Decentralized finance (DeFi) tokens als maker (MKR), avalanche (AVAX), synthetix (SNX) en sushi (SUSHI) staan allemaal meer dan 10% in de plus. Ook waves maakte afgelopen nacht een flinke sprong omhoog en staat 11% in de plus, maar het is chiliz (CHZ) die vandaag het hardst stijgt. De CHZ koers kwam gisteren bij 0,32 uit en duwt momenteel tegen weerstand rond 0,38 aan. Dat is een stijging van maar liefst 18,8%. Dat komt wellicht doordat Socios.com deze week grote deals aan het sluiten is met meerdere sportclubs. Gisteren kwam nog naar buiten dat Lionel Messi betaald wordt met een grote hoeveelheid Paris Saint-Germain fan tokens (PSG).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie