Robin Hazekamp Robin Hazekamp
06/12/2023 08:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 19:38

Bitcoin en Tether nu legaal voor betalen belasting in Zwitserse stad

Tether-USDT Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en Tether nu legaal voor betalen belasting in Zwitserse stad

Foto: kavalenkava/Shutterstock

In de Zwitserse stad Lugano is het nu mogelijk om je belasting te betalen met bitcoin (BTC) en tether (USDT). De lokale administratie maakt het iedere bewoner van de stad onmiddellijk mogelijk om met de tokens te betalen. Naast belasting kunnen ook gemeenschappelijke diensten met de crypto’s worden betaald. 

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stad in Zwitserland gaat bitcoin en tether accepteren als betaalmiddel

Op 5 december heeft het bestuur van de Zwitserse stad Lugano aangekondigd vanaf nu bitcoin en tether als betaalmiddel te accepteren. Men kan met de crypto’s betalen voor zowel belasting als gemeenschappelijke diensten. De nieuwe optie wordt gefaciliteerd door het Zwitserse Bitcoin Suisse, een institutionele crypto exchange

Tether is een zogeheten stablecoin en is daarom erg geschikt voor betalingen. De munt is gelinkt aan en dus evenveel waard als de Amerikaanse dollar. Bitcoin daarentegen heeft geen stabiele waarde en kan dus zowel winst als verlies betekenen voor het stadsbestuur. Momenteel stijgt bitcoin hard en heeft het de $43 duizend grens doorbroken.

De nieuwe ontwikkeling van de Zwitserse stad is onderdeel van Plan B, een samenwerking met Tether. Samen willen ze bitcoin technologie gebruiken om het financiële systeem van de stad te transformeren. Bitcoin Suisse helpt mee door het technische aspect van de transformatie te faciliteren. 

Advertentie

Zwitserland koploper op gebied van crypto adoptie

Zwitserland is al langer een van de koplopers op het gebied van crypto adoptie. Het Zwitserse kanton Zug is al eerder begonnen met het accepteren van bitcoin en ethereum (ETH) voor het betalen van belasting. 

Ook was recentelijk op Crypto Insiders te lezen dat een Zwitsers hotelbedrijf in de stad ingenieus bitcoin gaat minen. Met een groot systeem van bitcoin mining machines wordt extra winst voor het bedrijf gegeneerd. Met alle warmte die de apparaten produceren wordt eten gekookt, wat vervolgens geserveerd wordt. Ook dit ingenieuze project is bedacht in het kader van ‘Plan B’.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie