Kevin Schijven Kevin Schijven
19/07/2020 13:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2020 13:12

Bitcoin-ETF is slechts kwestie van tijd, zegt Grayscale directeur

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-ETF is slechts kwestie van tijd, zegt Grayscale directeur

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Michael Sonnenshein, directeur bij Grayscale Investments, zal de crypto-markt eindelijk een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) zien, al is het vooralsnog onduidelijk wanneer.

We denken dat een bitcoin-ETF een kwestie is van wanneer, niet van of. De toezichthouders hebben fantastisch werk geleverd door voorop te blijven lopen op de activaklasse van de digitale valuta als geheel.

Aldus Sonnenshein in een interview op 15 juli met Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Creek Digital, ook een vermogensbeheerder. De Securities and Exchange Commission (SEC), heeft de afgelopen paar jaar meerdere aanvragen voor een bitcoin-ETF afgekeurd.


Volgens de directeur was de SEC duidelijk waarom het deze afkeurde. Volgens de overheidsinstantie is de crypto-markt nog niet volwassen genoeg en moeten eerste bepaalde zaken in de markt verbeteren. Sonnenshein noemt een paar voorbeelden op:

Ik denk dat ze vrij expliciet zijn geweest over het willen zien van bepaalde dynamiek binnen de markt dat die een beetje volwassener wordt. Dingen als misschien een meer globaal orderboek voor bitcoin, misschien dingen als overeenkomsten voor het delen van bewaking, misschien een beetje meer regelgeving en toezicht op de verschillende marktplaatsen en locaties waar digitale activa worden verhandeld.

De SEC wordt vaker bekritiseerd dat het een erg kritische houding heeft tegenover de cryptocurrency-markt en dat het te terughoudend is als het gaat om het goedkeuren van een bitcoin-ETF. Volgens Sonnenshein is dat niet terecht. Hij zegt dat de instantie juist proactief is geweest, maar dat de wereld van digitale valuta erg snel voortbeweegt.

Er zijn in feite manieren om met regelgevers aan de activaklasse te werken binnen bestaande kaders, maar ze zijn nog niet klaar om een ETF goed te keuren.

Onlangs kwam naar buiten dat Grayscale een recordbedrag van $1 miljard zag binnenstromen in de eerste helft van 2020. Het bedrijf heeft dit jaar enorme hoeveelheden bitcoin ingekocht, maar de laatste paar weken is door de lage volatiliteit dit weer sterk afgenomen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie