Simon Bosch Simon Bosch
26/03/2024 12:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2024 11:25

Bitcoin halving biedt gouden kans voor grote BTC miner, plannen onthuld

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin halving biedt gouden kans voor grote BTC miner, plannen onthuld

Foto: mindea/Shutterstock

Naar verwachting vindt rond 23 april de eerstvolgende bitcoin halving plaats. Veel analisten verwachten dat dit uiteindelijk positief zal zijn voor de bitcoin koers, maar voor miners zou het eerst een zware beproeving worden. Eén van de grootste beursgenoteerde bitcoin miners ter wereld, Core Scientific, wil hier juist van profiteren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Core Scientific niet meer failliet

Eind 2022 ging Core Scientific failliet door de barre omstandigheden van toen. Maar het wist een herstructurering te verzorgen, en begin dit jaar wist het dit faillissement succesvol achter zich laten. Sindsdien staan ook de aandelen weer op de beurs.

De miner heeft in 2023 meer bitcoins gedolven dan welk ander beursgenoteerd bedrijf dan ook. Voor de productiecapaciteit gold in die periode hetzelfde – zelfs terwijl het nog bezig was met de herstructurering.

Maar de concurrentie zit ook niet stil. Zo heeft Marathon Digital zijn capaciteit stevig uit weten te breiden. Volgens de Hashrate Index heeft Marathon nu een capaciteit van 24.700 petahash per seconde (PH/s), terwijl dit voor Core Scientific 16.900 PH/s is. Marathon wil binnen twee jaar zijn capaciteit verdubbelen, verklaarde het eind vorig jaar in een aankondiging voor één van zijn uitbreidingen.

Advertentie

Bitcoin halving kans voor uitbreidingen

Deze inhaalslag is reden voor Core Scientific om extra zeil bij te zetten. In een interview met Blockworks verklaarde CEO Adam Sullivan dat het bedrijf met een hyperfocus werkt aan het verminderen van zijn schulden.

Ook wil het de Bitcoin halving gebruiken om grootschalig uit te breiden. Het verwacht namelijk dat veel concurrenten moeite zullen hebben om het hoofd boven water te houden, net als veel marktanalisten. Na de halving zal de beloning voor het minen van een block op de Bitcoin blockchain dalen van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Core Scientific hoopt dat het de ASIC-mininghardware voor een bodemprijs over kan nemen van miners die het zwaar zullen hebben. Blockworks constateert dat de miner één van de laagste productiekosten heeft. Volgens analisten is het daardoor goed gepositioneerd voor de halving.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie