Simon Bosch Simon Bosch
24/11/2023 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2023 16:03

Bitcoin hater zegt dat hij verkeerd zat – BTC wel een goede investering

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-prijs-koers-jim-cramer-BTC

Foto: Shutterstock/shevtsovy

Je kunt zeggen wat je wilt over bitcoin (BTC), maar het afgelopen decennium was vrijwel de best presterende activa. CNBC-presentator Jim Cramer zegt ook vaak wat hij wilt – helaas heeft hij het vaak wel bij het verkeerde eind. Nu verklaart hij dat hij verkeerd zat met bitcoin, en dat het wél een goede investering is.

Runes-hype zorgt voor flink hogere transactiekosten op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Jim Cramers mening over bitcoin verandert weer

In een aflevering van Lightning Round was een luisteraar te gast die aandelen in de beursgenoteerde bitcoin miner CleanSpark heeft gekocht. “Als je bitcoin leuk vindt, koop dan bitcoin. Dat is altijd al mijn mening geweest,” antwoordde de bekende presentator. Ook zegt hij in bitcoin of in miningaandelen te hebben geïnvesteerd en er veel geld op heeft verdiend. Echter heeft hij te vroeg verkocht.

Veel context heeft de opmerking niet omdat hij steeds bijzonder korte antwoorden geeft – vandaar ook de naam ‘Lightning Round’. Maar met name de timing is opvallend, want de bitcoin koers staat op het hoogste punt in anderhalf jaar tijd.

Advertentie

‘Inverse Cramer-ETF’ presteert goed

Halverwege vorig jaar vond Cramer nog dat bitcoin een slechte investering was, en dat het nog veel verder ging dalen. Hij zag niet in waarom de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies niet zou kunnen zakken tot onder 1 biljoen dollar, want ze hadden volgens hem helemaal geen waarde. De koers stond toen op nog geen 22.000 dollar, wat aardig in de buurt kwam van de bodem van ongeveer 16.000 dollar.

Cramer verandert dus vrij vaak van mening wat bitcoin betreft. Begin 2022 verwachtte hij dat de koers de bodem had bereikt, terwijl dit nog maar het begin van de bearmarkt was. Afgelopen oktober verklaarde de presentator dat hij een flinke koersdaling verwachtte, maar inmiddels is de koers al met ruim 30% gestegen.

Zijn uitspraken zijn al jaren zó berucht dat analisten een ‘Inverse Cramer ETF’ hebben bedacht die exact het tegenovergestelde doet als Cramer iets verwacht. Volgens Quote presteert dit fonds zelfs beter dan de de S&P 500-aandelenindex.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie