Simon Bosch Simon Bosch
07/09/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:30

Bitcoin houdt zich verrassend staande, ondanks dalende koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin houdt zich verrassend staande, ondanks dalende koers

Foto: WHYFRAME/Shutterstock

De bitcoin koers is vorige week flink gedaald, nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zoals verwacht de beslissing alle zeven aanvragen voor bitcoin-spot-ETF’s uitstelde. De koers is hierdoor opnieuw rond het dieptepunt van halverwege juli beland. Alhoewel er inderdaad wat minder optimistische aspecten zijn, is er volgens ARK Invest niet zoveel reden voor paniek.

Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong

Bitcoin data duidt op verdere stijging

Dat schrijft de Amerikaanse beursfondsaanbieder in een onderzoeksrapport, dat samen met de de bitcoin-analist Will Clemente is geschreven. ARK Invest beschouwt het overgrote deel van de on-chain data en marktgegevens als bullish. Zo zijn de mining difficulty, de omzet van miners en het aantal actieve walleteigenaren allemaal gestegen.

Het beeld was voorheen ook al erg positief. Alleen over het transactievolume was het voorheen niet zo positief, maar deze indicator beschouwt ARK Invest nu als ‘neutraal’. Ook bevestigen de onderzoekers dat langetermijninvesteerders extra geïnvesteerd. Dit was onlangs in het nieuws.

Bijna alle marktdata is ook bullish, vindt het bedrijf. 60% van alle investeerders maakt nu winst, dat is bijna 8% meer dan een jaar geleden. De huidige prijs is neutraal. Deze is praktisch niet gestegen, maar ook niet gedaald.

Advertentie

Niet alle crypto data is positief

Minder positief is dat de koers is gedaald tot onder de 200 weekly moving average. De enige keer dat dit in de geschiedenis van bitcoin is gebeurd was in de afgelopen bearmarkt, waarna de prijs in de optrend van begin dit jaar weer boven de indicator uitkwam. Toch lijkt de koers nu weer onder deze lijn te zakken. ARK Invest denkt dat de koers hierdoor kan dalen tot 20.300 dollar, maar plaatst dit door alle andere factoren onder de categorie ‘neutraal’.

Ook niet zo positief is dat de markt voor stablecoins sind juli iets verder is gekrompen. Met stablecoins kopen mensen volatiele cryptocurrencies, dus als de totale marktwaarde hiervan minder hoog ligt is dit niet zo bullish voor de rest van de markt. Deze indicator staat nu eveneens op neutraal, mogelijk omdat het bedrijf de invloed ervan gering vindt.

Minder positief is dat de economie achteruit lijkt te gaan. Zo is de Amerikaanse centrale bank nog steeds van plan om de rentes hoog te houden en wellicht zelfs te verhogen. Daarnaast krimpt de banenmarkt langzaamaan in de VS.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie